Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛαφαζάνης: Πωλείται, παραδίδεται και ιδιωτικοποιείται η Ελλάδα
Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής ΣΥΝ

Λαφαζάνης: Πωλείται, παραδίδεται και ιδιωτικοποιείται η Ελλάδα

“Σε πλήρη και ταχύτατη εξέλιξη βρίσκεται ένα συνολικό σχέδιο με τον κωδικό: «Πωλείται, παραδίδεται και ιδιωτικοποιείται η Ελλάδα» και κατά προτίμηση στο πολυεθνικό κεφάλαιο και τα ξένα funds. Στο πλαίσιο […]

“Σε πλήρη και ταχύτατη εξέλιξη βρίσκεται ένα συνολικό σχέδιο με τον κωδικό: «Πωλείται, παραδίδεται και ιδιωτικοποιείται η Ελλάδα» και κατά προτίμηση στο πολυεθνικό κεφάλαιο και τα ξένα funds. Στο πλαίσιο αυτού του απαράδεκτου<...>και επικίνδυνου για το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού συνολικού σχεδιασμού, τον οποίο ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ολοκληρώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ., η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε την εκμίσθωση – και στην ουσία ιδιωτικοποίηση – σειράς τουριστικών υποδομών και δημόσιων εκτάσεων (γήπεδο γκολφ Ρόδου, σειρά από Ξενία, αλυκές της Αναβύσσου, κ.λ.π.)”. Δήλωσε σχετικά ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

Και πρόσθεσε: “Με τις επιλογές αυτές όχι μόνο όλες, συλλήβδην, οι κερδοφόρες και στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και εκτάσεις και εγκαταστάσεις ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που όφειλαν να είναι δημόσιες και προσβάσιμες σε κάθε πολίτη, παραδίδονται στην ιδιωτική κερδοσκοπική εκμετάλλευση, η οποία, πέραν των άλλων, θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες και για το περιβάλλον. Το ίδιο συμβαίνει και με μεγάλους οδικούς άξονες (όπως αυτός της Κορίνθου-Πάτρας-Τσακώνα), οι οποίοι προσφέρονται για μακροχρόνια εκμετάλλευση – στην ουσία ιδιωτικοποίηση – σε κοινοπραξίες για να πληρωθούν, με πανύψηλα διόδια και υψηλά κέρδη, πανάκριβα από τον ελληνικό λαό”.

“Μια χώρα” κατέληξε “που πωλεί και παραδίδει στην ιδιωτική κερδοσκοπία ό,τι έχει και δεν έχει, υποθηκεύει το μέλλον της και την ίδια την υπόστασή της”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024