Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΛιάπης: Όλα έτοιμα για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία
Υπουργείο Πολιτισμού

Λιάπης: Όλα έτοιμα για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για την εξέλιξη του προγράμματος αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, στoν αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε την Τρότη, 29 Ιανουαρίου 2008, υπό τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη. […]

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για την εξέλιξη του προγράμματος αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, στoν αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε την Τρότη, 29 Ιανουαρίου 2008, υπό τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μιχάλη Λιάπη. “Το έργο”, όπως<...>υποστήριξε σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης, “έχει βρει πλέον το ρυθμό του καθώς ξεπεράστηκαν σημαντικές δυσκολίες που συνεπάγονται ενός τόσο μεγάλου – πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δεδομένα εγχειρήματος”.

Στόχος του ΥΠΠΟ είναι η ενίσχυση της φυσικής ανάπλασης του τοπίου, με σωστό σχεδιασμό, αποτελεσματικότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαρτίου. “Όλα θα είναι έτοιμα εγκαίρως και η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει σε ένα περιβάλλον που θα αρμόζει στην ιστορία και το κύρος του θεσμού» διαβεβαίωσε ο κ. Λιάπης.

Η πορεία των εργασιών όπως διαπιστώθηκε στη σύσκεψη έχει ως εξής:

  • Έχουν ήδη κατανεμηθεί 5.000 φυτά και έχουν διανοιγεί 3.000 λάκκοι στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στο Κρόνιο. Χτες, Τετάρτη άρχισαν οι γενικές φυτεύσεις (μικρών φυτών).
  • Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τις ειδικές φυτεύσεις (μεγάλα δένδρα) με εκριζώσεις, εξομάλυνση του εδάφους και διαμόρφωση του χώρου στο προαύλιο του Μουσείου και του μνημείου Ντε Κουμπερντέν. Ήδη φυτεύτηκαν μεγάλα ελαιόδενδρα στον αύλειο χώρο του Μουσείου, δωρεά χορηγού.
  • Ολοκληρώνεται η προετοιμασία (τοποθέτηση γεωυφασμάτων) για την υδροσπορά, στις απότομες πλαγιές των λόφων Ακαδημίας και Κρονίου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά από τις 4 Φεβρουαρίου.
  • Σε τρεις ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του χώρου και η αποκομιδή των καμένων κορμών από το χώρο της Ακαδημίας και του Κρονίου.
  • Έχει μεταφερθεί το μεγαλύτερο μέρος των περίπου 30 χιλιάδων δένδρων και φυτών που θα φυτευτούν σε έκταση 450 στρεμμάτων στον αρχαιολογικό χώρο. Έως σήμερα έχουν παραληφθεί 26.500 φυτά και έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραλαβή τους (υπολείπονται 3.500 φυτά).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024