Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάσκος: Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δεν προωθεί αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Λιάσκος: Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δεν προωθεί αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων φαίνεται ότι δημιουργεί πολλά προβλήματα στη Κυβέρνηση, καθώς οι οργανώσεις των εμποροϋπαλλήλων αντιδρούν στην εφαρμογή αυτής της απόφασης, ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο “για νέα οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης…

Η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων φαίνεται ότι δημιουργεί πολλά προβλήματα στη Κυβέρνηση, καθώς οι οργανώσεις των εμποροϋπαλλήλων αντιδρούν<...> στην εφαρμογή αυτής της απόφασης, ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο “για νέα οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, που στόχο έχει την πλήρη ανατροπή και απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Αυγούστου”.

Ήδη, όπως αναφέρει η ΟΙΕΥ, από τις 6 Αυγούστου ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος με έγγραφό του προς τις νομαρχίες ζήτησε να προχωρήσουν σε χαρακτηρισμό των περιοχών τους ως τουριστικών, με σκοπό την αναπροσαρμογή της υφιστάμενης περί τουριστικών τόπων νομοθεσίας και την ένταξή τους στο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, “η απορύθμιση του ωραρίου θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις, ενώ, αντίθετα, τα οφέλη θα εισπράξουν οι πολυεθνικές, οι οποίες θα μπορούν να ανταποκριθούν στο απελευθερωμένο ωράριο”.

Από την άλλη πλευρά, ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, σε συνάντηση, που πραγματοποίησε χτες με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος κ. Μεταξία Σεκουλέα και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Θάνο Βασιλόπουλο, δήλωσε κατηγορηματικά ότι “το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δεν προωθεί αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάσκος είπε ότι “για το θέμα του ωραρίου αρμόδιο είναι το υπουργείο Απασχόλησης και ότι “το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ουδεμία σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει”. Ακόμα, συμπλήρωσε ότι “η επιστολή η οποία εστάλη από τις υπηρεσίες του υπουργείου προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αφορούσε αποκλειστικά στον προσδιορισμό των τουριστικών περιοχών της χώρας με βάση τα όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024