Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛύθηκε το ζήτημα το “ελεύθερου του χώρου” μπροστά στα ξενοδοχεία της Αθήνας
Ένα χρόνιο πρόβλημα επιλύθηκε

Λύθηκε το ζήτημα το “ελεύθερου του χώρου” μπροστά στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Οι προσπάθειες που κατέβαλε το προεδρείο της ΕΞΑ-Α τα τελευταία χρόνια για τη θεσμοθέτηση του “ελεύθερου του χώρου έμπροσθεν των ξενοδοχείων”, ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των πελατών / τουριστών από ταξί, τουριστικά λεωφορεία και Ι.Χ. αυτοκίνητα, απέδωσαν…

Οι προσπάθειες που κατέβαλε το προεδρείο της ΕΞΑ-Α τα τελευταία χρόνια για τη θεσμοθέτηση του “ελεύθερου του χώρου έμπροσθεν<...> των ξενοδοχείων”, ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των πελατών / τουριστών από ταξί, τουριστικά λεωφορεία και Ι.Χ. αυτοκίνητα, απέδωσαν. Μετά από διαβουλεύσεις ετών και συνεχείς πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση, υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον Δήμο Αθηναίων, το δημοτικό συμβούλιο του οποίου (στη συνεδρίασή του της 7ης Σεπτεμβρίου 2009), ψήφισε κανονιστική διάταξη, η οποία στο πλαίσιο του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, θεσμοθετεί το “ελεύθερο του χώρου έμπροσθεν των ξενοδοχείων”.

Με τη διάταξη αυτή προβλέπεται η διαδικασία, με την οποία μπορεί να δεσμευτεί χώρος μπροστά από τις εισόδους των ξενοδοχείων, στον οποίο ναι μεν θα απαγορεύεται η στάθμευση, αλλά θα επιτρέπεται η στάση οχημάτων για αποβίβαση και επιβίβαση πελατών. Η διάταξη αυτή αφορά στα ξενοδοχεία που λειτουργούν εντός του δήμου και σε περιοχές που έχουν ήδη ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Η διαδικασία θα είναι σχετικά απλή, δίνοντας τη δυνατότητα στην επιχείρηση να εξασφαλίσει τη χρήση έναντι αμοιβής, μίας, δύο, ή τριών θέσεων μπροστά στην είσοδό της. Τα βασικά σημεία της κανονιστικής διάταξης προβλέπουν άδεια τριετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης, ορίζουν την κάθε θέση στα πέντε μέτρα, άρα μιλάμε για θέσεις πέντε, δέκα και δεκαπέντε μέτρων.

“Η έλλειψη χώρου στάσης για επιβίβαση και αποβίβαση πελατών μπροστά από τα ξενοδοχεία της Αθήνας αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ξενοδόχων της πόλης και βασική επιδίωξη της ΕΞΑ-Α ήταν η επίλυσή του”, αανφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση. “Όλοι κατά καιρούς έχουμε γίνει μάρτυρες περιστατικών όπου οι πελάτες των ξενοδοχείων προσπαθούν με τις αποσκευές ανά χείρας να βρουν τρόπο να φτάσουν στις εισόδους των ξενοδοχείων. Έχουμε δει λεωφορεία και ταξί να αποβιβάζουν και επιβιβάζουν κυριολεκτικά στη μέση του οδοστρώματος τους επισκέπτες, αλλά και υπαλλήλους της υποδοχής να διαπληκτίζονται με διερχόμενους οδηγούς για το αν επιτρέπεται ή όχι η στάθμευση μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Τα τελευταία επτά χρόνια, έγιναν πολλές προσπάθειες και παρεμβάσεις τόσο προς την κεντρική εξουσία, όσο και προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πίεση από πλευράς της ΕΞΑ-Α ήταν διαρκής και συνεχώς εντεινόμενη προς πάσα κατεύθυνση. Με τη συγκεκριμένη, ωστόσο, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων δόθηκε μία καλή λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των ξενοδοχείων -και των επισκεπτών της πόλης- μέσα σε μία περίοδο γενικότερης κρίσης όπου τα προβλήματα είναι και πολλά και σύνθετα. Η ΕΞΑ-Α χαιρετίζει την θετική στάση του Δήμου Αθηναίων, αλλά και της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (Ε.Τ.Ο.Α.Α) για τη συμβολή τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024