Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Ανακριβή εικόνα δίνουν τα ανεπεξέργαστα στοιχεία των τουριστικών αφίξεων'
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας: 'Ανακριβή εικόνα δίνουν τα ανεπεξέργαστα στοιχεία των τουριστικών αφίξεων'

Το πρόβλημα έγκειται, σύμφωνα με τον τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, στην έλλειψη ενός θεσμικού και εξειδικευμένου οργάνου, που θα επεξεργάζεται αυτά τα στοιχεία, ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου για τον τουρισμό.

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της ακρίβειας των στοιχείων για τις τουριστικές αφίξεις ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., επισημαίνει:

“Τα στατιστικά στοιχεία για τις αφίξεις δεν προσφέρονται για ‘δημιουργική λογιστική’ και για πολιτικές σκοπιμότητες. Αντίθετα, πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια.

Επισήμανα ότι απουσιάζει η δευτερογενής και εξειδικευμένη επεξεργασία των στοιχείων των αφίξεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσμετρώνται στους τουρίστες Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά και κάτοικοι γειτονικών χωρών που επισκέπτονται για λίγες ώρες την Ελλάδα. Κάπως έτσι, εμφανίζεται το κράτος των Σκοπίων να είναι η πρώτη τουριστική αγορά για τη χώρα μας με τρία εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο…

Η Τράπεζα της Ελλάδας ορθώς καταγράφει τα στοιχεία για τον αριθμό των αφίξεων, αλλά και για τα έσοδα. Το πρόβλημα, όμως, έγκειται στην έλλειψη ενός θεσμικού και εξειδικευμένου οργάνου, που θα επεξεργάζεται αυτά τα στοιχεία, ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου για τον τουρισμό. Τα στοιχεία των αφίξεων, αλλά και όλα τα δεδομένα που αφορούν στον τουρισμό, πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, να υπόκεινται σε ορθολογική και λεπτομερή επεξεργασία προκειμένου να πιστοποιείται η ακρίβειά τους. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για τη διαμόρφωση πολιτικών και διορθωτικών παρεμβάσεων”.

Επίκαιρη Ερώτηση – Στοιχεία Αφίξεων για τον Τουρισμό

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024