Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Ο τουρισμός στα νησιά του Αιγαίου που υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού, εκπέμπει SOS'
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας: 'Ο τουρισμός στα νησιά του Αιγαίου που υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού, εκπέμπει SOS'

Ο κ. Μ. Κόνσολας ζητά αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που διατέθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού του 2015 και το 2016 για την τουριστική προβολή κάθε νησιού και προτείνει τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής, διαφήμισης και αποκατάστασης της εικόνας αυτών των νησιών ως τουριστικών προορισμών, σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τους φορείς του τουρισμού.

Ερώτηση σε τέσσερις υπουργούς κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας άμεσα και έμπρακτα μέτρα στήριξης του τουρισμού στα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού.

Ο κ. Κόνσολας παραθέτει στοιχεία που καταδεικνύουν την πτώση των αφίξεων και του τουρισμού σε αυτά τα νησιά, επισημαίνοντας ότι:

  • Στην Κω υπήρξε μείωση της τάξης του 10%, που μπορεί να φαίνεται φαινομενικά μικρό ποσοστό, στην πράξη, όμως, σημαίνει απώλεια 100 χιλιάδων και πλέον επισκεπτών για το νησί.
  • Στη Λέσβο υπήρξε μείωση 58,7% στις πτήσεις charters το χρονικό διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου 2016.
  • Στη Χίο η πτώση στις πτήσεις charters έφτασε το 68,9%, ενώ για το 2017 δεν υπάρχει στον προγραμματισμό ούτε μία πτήση charter.
  • Στη Σάμο, ένα νησί που το 70% των κατοίκων απασχολείται στον τουρισμό, η πτώση στις πτήσεις charters κινήθηκε στο 23,1%.
  • Στη Λέρο η τουριστική περίοδος έκλεισε, επίσης, με αρνητικό πρόσημο, ενώ υπήρξε και μείωση του εσωτερικού τουρισμού.

Ο κ. Κόνσολας ζητά αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που διατέθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού του 2015 και το 2016 για την τουριστική προβολή κάθε νησιού και προτείνει τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής, διαφήμισης και αποκατάστασης της εικόνας αυτών των νησιών ως τουριστικών προορισμών, σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τους φορείς του τουρισμού.

Παράλληλα, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας θέτει ζήτημα αλλαγής και τροποποίησης του αναπτυξιακού νόμου προκειμένου να ενταχθούν αυτά τα νησιά στις περιοχές με υψηλό ποσοστό και ειδικό καθεστώς ενίσχυσης.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Νίσυρο για την ενεργοποίηση δύο Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, ο κ. Κόνσολας ζητά αναλυτικά στοιχεία για το περιεχόμενό τους, το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης και υλοποίησης αλλά και τους διαθέσιμους  πόρους.

Ζητά, επίσης, τη μείωση του ορίου των ημερομισθίων των δικαιούχων για το επίδομα εργασίας σε αυτά τα νησιά, με δεδομένο ότι πολλές εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, διέκοψαν νωρίτερα τη λειτουργία τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024