Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: "Οι οδηγοί των φορτηγών δεν είναι…τουρίστες"
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας: "Οι οδηγοί των φορτηγών δεν είναι…τουρίστες"

Άλλο οι αφίξεις κατοίκων από μία χώρα και άλλο οι αφίξεις ξένων τουριστών, λέει ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τα στοιχεία των τουριστικών αφίξεων.

Νέα Ερώτηση, στην οποία αναδεικνύει την ανακολουθία των στοιχείων για τις τουριστικές αφίξεις από τη Βουλγαρία, κατέθεσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο βουλευτής που επιμένει στην ανάγκη μιας δευτερογενούς, ουσιαστικής και αξιόπιστης επεξεργασίας των στοιχείων για τις τουριστικές αφίξεις, αναφέρει ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 947.727 Βούλγαροι τουρίστες.

Σύμφωνα με τα ελληνικά στοιχεία για το ίδιο διάστημα του 2016 ο αριθμός των αφίξεων κατοίκων από τη Βουλγαρία ήταν 2.093.000. Προκύπτει μια διαφορά άνω του 1,1 εκατ. αφίξεων. Οι επιπλέον αφίξεις προστίθενται από το Υπουργείο Τουρισμού στο συνολικό αριθμό ξένων τουριστών. Αλλά πόσοι είναι τελικά οι ξένοι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα το 2016, όταν προκύπτουν τέτοιες διαφορές μόνο από μία αγορά;

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας τονίζει: “Η Τράπεζα της Ελλάδος ακολουθεί μία ορθή διαδικασία, που δεν αμφισβητείται σε σχέση με τη συγκέντρωση των αφίξεων από κάθε χώρα μη κατοίκων στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να καταγραφεί δευτερογενώς είναι πόσοι εξ’αυτών είναι ξένοι τουρίστες ή πόσοι εξ’αυτών πραγματοποιούν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της χώρας”.

Ο κ. Κόνσολας θέτει, επίσης, το ερώτημα αν λαμβάνονται υπόψη στη συλλογή των τουριστικών μεγεθών και στοιχεία από οδηγούς φορτηγών της Βουλγαρίας ή ακόμη και από οδηγούς φορτηγών από άλλες βαλκανικές χώρες.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει: “Στην περίπτωση της Βουλγαρίας, που είναι μία πολύ σημαντική τουριστική αγορά για την Ελλάδα, θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Τουρισμού να έρθει σε επαφή με το αντίστοιχο Υπουργείο της γειτονικής χώρας, προκειμένου να διασταυρωθεί, πόσοι Βούλγαροι τουρίστες έρχονται πραγματικά στην Ελλάδα. Αυτό, βέβαια, είναι μόνο ένα παράδειγμα, ενδεχομένως, να υπάρχουν και άλλα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024