Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜάνος Κόνσολας: “Νέα και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των περιφερειών”
Επενδύσεις

Μάνος Κόνσολας: “Νέα και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των περιφερειών”

Τα νησιά του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου εντάχθηκαν στις επιλέξιμες περιοχές για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, γεγονός που σημαίνει αύξηση των διαθέσιμων πόρων.

Μέσα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μάνου Κόνσολα και με τη συμμετοχή του αναπλ. υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, και του γενικού γραμματέα Ιδιωτιών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), κ. Ορέστη Καβαλάκη, αναδείχθηκαν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των περιφερειών.

Διαμορφώνεται, πλέον, μια ενιαία στρατηγική για την περιφερειακή ανάπτυξη που στηρίζεται πάνω στους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης Ελλάδα 2.0 του ταμείου ανάκαμψης, στους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και του νέου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου.

Μάνος Κόνσολας

Οι στόχοι του νέου Αναπτυξιακού νόμου είναι η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός και τεχνολογικός μετασχηματισμός, η καινοτομία και η ενίσχυση της απασχόλησης.

Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου, όπως είπε, ο κ. Κόνσολας, ανοίγονται νέες προοπτικές, αφού τα νησιά του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου εντάχθηκαν στις επιλέξιμες περιοχές για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, γεγονός που σημαίνει αύξηση των διαθέσιμων πόρων.

Μάλιστα, τα επενδυτικά σχέδια στο Νότιο Αιγαίο μπορούν πλέον να έχουν τριπλή χρηματοδότηση και να χρηματοδοτούνται όχι μόνο από τον Αναπτυξιακό Νόμο αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής μπορούν να χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια σε τομείς όπως:

  • Η πράσινη οικονομία και η μετάβαση σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας
  • Η τεχνολογική ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων
  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός
  • Ο αγροδιατροφικός τομέας, η αλιεία και η μεταποίηση προϊόντων
  • Η έρευνα και επιχειρηματική εξωστρέφεια.

Παράλληλα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αξιολόγηση, τον έλεγχο και την έγκριση των επενδυτικών σχεδίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024