Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜατσούκα: Κινδυνεύει και ο τουρισμός από τις τιμές των καυσίμων
Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ματσούκα: Κινδυνεύει και ο τουρισμός από τις τιμές των καυσίμων

Τη νομική εξασφάλιση ξενοδόχων και τουριστών από τις αιφνίδιες χρεοκοπίες μεγάλων τουριστικών οργανισμών, που αναστέλλουν τις δραστηριότητες τους λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της δυσμενούς χρηματοπιστωτικήςσυγκυρίας, θέτει […]

Τη νομική εξασφάλιση ξενοδόχων και τουριστών από τις αιφνίδιες χρεοκοπίες μεγάλων τουριστικών οργανισμών, που αναστέλλουν τις δραστηριότητες τους λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της δυσμενούς χρηματοπιστωτικής<...>συγκυρίας, θέτει η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΚΑ Μαίρη Ματσούκα με ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ήδη, ζημία, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, υπέστησαν οι Έλληνες ξενοδόχοι εξαιτίας της χρεοκοπίας της XL Leisure (της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας ταξιδίων της Βρετανίας). Η κατάρρευση της εταιρίας ανακοινώθηκε μόλις δύο εβδομάδες μετά τη χρεοκοπία της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας Zoom, ενώ, προσφάτως, στην ίδια θέση βρέθηκαν δύο ακόμη μεγάλοι οργανισμοί, η εταιρία ταξιδίων Seguro και η Ισπανική εταιρία τσάρτερ Futura. Μόνο από τη χρεοκοπία της XL Leisure προκλήθηκε αναστάτωση σε 285.000 επιβάτες, εκ των οποίων 85.000 είχαν επιλέξει ως τόπο των φετινών διακοπών τους τα Ελληνικά νησιά.

“Καθώς η διεθνής κρίση, που επιτείνεται από τις τιμές των καυσίμων, επηρεάζει τον κλάδο των αερομεταφορών και των τουριστικών οργανισμών, υπάρχει ο κίνδυνος, να μετατραπεί σε μειονέκτημα το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε στον τουριστικό κλάδο” δήλωσε η Μ. Ματσούκα. “Ήδη οι Έλληνες ξενοδόχοι υπέστησαν το πρώτο πλήγμα. Το πρόβλημα σίγουρα δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Ένας παραπάνω λόγος για να υπάρξει έγκαιρη απάντηση και αντιμετώπιση του προβλήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτά την Ε.Ε. εάν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για την παροχή νομικής εξασφάλισης στους ξενοδόχους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες απώλειες που καταγράφουν σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως επίσης και με ποιο τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί η προστασία των τουριστών – καταναλωτών ως προς την διαμονή και την επιστροφή τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024