Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜε αποκλεισμό απειλούνται τα νησιά αν κλείσουν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές

Με αποκλεισμό απειλούνται τα νησιά αν κλείσουν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές

Αλυσίδα προβλημάτων πρόκειται να ακολουθήσει μετά το κλείσιμο των Ολυμπιακών Αερογραμμών με θύματα τα ελληνικά νησιά που εξαρτώνται όχι μόνο από τις πτήσεις της εταιρίας, αλλά και από το handling […]

Αλυσίδα προβλημάτων πρόκειται να ακολουθήσει μετά το κλείσιμο των Ολυμπιακών Αερογραμμών με θύματα τα ελληνικά νησιά που εξαρτώνται όχι μόνο από τις πτήσεις<...> της εταιρίας, αλλά και από το handling που έχει αναλάβει να κάνει στις πτήσεις των άλλων αεροπορικών εταιριών. Ήδη το θέμα απασχολεί τους τουριστικούς επιχειρηματίες των νησιών μας και τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σε επιστολή του ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Μεταφορών, κ. Γ. Αλογοσκούφη και Μ. Λιάπη, επισημαίνει το πρόβλημα εξάλειψης πλέον των επιδοτούμενων αεροπορικών εισιτηρίων και ζητά να υπάρξει μέριμνα από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε κατά την «επόμενη μέρα» από το κλείσιμο της εταιρίας να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη αεροπορική σύνδεση των ακριτικών μας νησιών, όπως συμβαίνει σήμερα με επιδοτούμενα δρομολόγια.

«Πρόκειται για μια εθνικά συμφέρουσα πολιτική, η Πολιτεία να εξασφαλίσει έγκαιρα τα ευεργετικά προνόμια που ισχύουν για τα ακριτικά μας νησιά, πέρα από τα όσα προβλέπουν οι όποιες οικονομοτεχνικές μελέτες και ευρωπαϊκές επιταγές» τονίζει ο νομάρχης στην επιστολή του, η οποία κοινοποιείται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τους βουλευτές του νομού μας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας, είμαστε υποχρεωμένοι να σας μεταφέρουμε την εντονότατη ανησυχία μας, όπως αυτή εκφράζεται από το σύνολο του δωδεκανησιακού λαού και κυρίως των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών, μπροστά στην προοπτική να κλείσει ο κύκλος ζωής του εθνικού μας αερομεταφορέα. Η ανησυχία και ο προβληματισμός μας πηγάζει εκ του γεγονότος, ότι η επόμενη μέρα από το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται από τις μέχρι στιγμής υπάρχουσες πληροφορίες, θα σημάνει ενδεχομένως και την κατάργηση ευεργετικών προνομίων για τα ακριτικά μας νησιά, όπως είναι η επιδοτούμενη – καθόλου χαριστική αεροπορική σύνδεσή τους, ως μία μίνιμουμ υποχρέωση του κράτους απέναντι στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών. Κύριοι Υπουργοί, πέρα από τις όποιες τελικές σας αποφάσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής, οφείλουμε να σας επισημάνουμε από τώρα τον κίνδυνο επαναφοράς ενός δυσμενούς καθεστώτος για τα ακριτικά μας νησιά, στην περίπτωση που, απουσία του εθνικού μας αερομεταφορέα, δεν διασφαλιστεί από την πλευρά της κυβέρνησης η απρόσκοπτη αεροπορική σύνδεση και εξυπηρέτηση των ακριτικών μας νησιών. Κάθε σας πολιτική επιλογή οφείλει να έχει σαν γνώμονα τις εξαιρετικά επείγουσες και ζωτικές ανάγκες των ακριτικών μας νησιών, που για να επιβιώσουν μακριά από το κέντρο απαιτείται να έχουν εξασφαλισμένη την ακτοπλοϊκή (που ήδη έχει τραγικά επιδεινωθεί) και αεροπορική τους σύνδεση με τα αστικά κέντρα του νομού και την πρωτεύουσα. Παράκληση και απαίτηση του δωδεκανησιακού λαού είναι, σε καμία περίπτωση να μη χαθούν κεκτημένα που δικαιωματικά έχουν κερδίσει οι ακρίτες μας. Ευελπιστούμε πως στο νέο τοπίο που εικάζεται ότι θα διαμορφωθεί με το κλείσιμο του εθνικού μας αερομεταφορέα, θα επιδειχθεί έγκαιρα η δέουσα ευαισθησία και πρόνοια προς την Περιφέρεια, και θα επιβληθεί ως εθνικής σημασίας υποχρέωση από την ελληνική κυβέρνηση η συνέχισή της με κάθε οικονομικό κόστος απρόσκοπτης αεροπορικής σύνδεσης των ακριτικών μας νησιών. Κύριοι, Καμία «οικονομοτεχνική μελέτη» και καμία «ευρωπαϊκή επιταγή» δεν μπορεί να ακυρώσει το εθνικό χρέος της Ελληνικής Πολιτείας να στέκεται συνεχώς αρωγός στην απομακρυσμένη Ελλάδα, στους περήφανους ακρίτες μας. Πρόκειται για μια εθνικά συμφέρουσα πολιτική επιλογή».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024