Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε εντάσεις και αποδοκιμασία από τον τουριστικό κόσμο η απεργία της ΠΝΟ
Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Με εντάσεις και αποδοκιμασία από τον τουριστικό κόσμο η απεργία της ΠΝΟ

Δεμένα παρέμειναν μέχρι τις 06:00 σήμερα το πρωί τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Δεν απέπλευσε ούτε κατέπλευσε κανένα πλοίο της ακτοπλοΐας, ούτε κανένα κρουαζιερόπλοιο…

Δεμένα παρέμειναν μέχρι τις 06:00 σήμερα το πρωί τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της 24ωρης απεργίας<...> που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Δεν απέπλευσε ούτε κατέπλευσε κανένα πλοίο της ακτοπλοΐας, ούτε κανένα κρουαζιερόπλοιο.

“Η σημερινή 24ωρη απεργία των ναυτεργατών της Π.Ν.Ο έρχεται σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τον ελληνικό τουρισμό και γενικότερα για την Οικονομία της χώρας μας”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κάλεσε τους εργαζόμενους να επιδείξουν υπεύθυνο χειρισμό των διεκδικήσεων τους, δείχνοντας οι ίδιοι πόσο και πώς αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περιόδου, που διερχόμαστε. Η κυβέρνηση με αποφασιστικότητα εργάζεται για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων, αλλά τέτοιες κινητοποιήσεις δεν βοηθούν στην κατεύθυνση της λύσης. Σε χρονικές στιγμές με ανάλογο περιεχόμενο και αντικειμενικά δεδομένα, ο καθένας αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Χθες το πρωί δημιουργήθηκε ένταση στο λιμάνι του Πειραιά όταν περίπου στις 08.00 έφθασαν δεκάδες επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων στην Ακτή Ξαβερίου προκειμένου να υποδεχθούν και να μοιράσουν λουλούδια στους ξένους τουριστικούς πράκτορες αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με συγκεντρωμένους του ΠΑΜΕ. Η κατάσταση εκτονώθηκε χωρίς επέμβαση των ΜΑΤ.

Πριν την έναρξη της απεργίας κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τα κρουαζιερόπλοια: “Aegean Perl” στις 5.10, με 762 επιβάτες, το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου για τις 11.00 με 394 επιβάτες, αλλά δεν απέπλευσε. Το “Agua Marina” στις 4.40 με 930 επιβάτες, το οποίο επίσης είχε προγραμματισμένο απόπλου για τις 11.00 με 811 επιβάτες.

Το “Gemini” στις 5.20 με περίπου 800 επιβάτες και έχει προγραμματισμένο απόπλου για την Τουρκία με 700 επιβάτες του οποίου και επετράπει ο απόπλους.

Το κρουαζιερόπλοιο “Zenith”, της Pullmantur Cruises, θυγατρικής της Royal Caribbean Cruises, άλλαξε δρομολόγιο και δεν κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά αλλά πήγε στη Μάλτα και τα 1.100 άτομα που θα επιβιβάζονταν στο πλοίο από τον Πειραιά ταξίδεψαν στην Μάλτα αεροπορικώς. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα, το πλοίο θα επανέλθει στις 7 Ιουνίου 2010 για μια τελευταία προσπάθεια να πραγματοποιήσει κυκλική κρουαζιέρα, και εφόσον αντιμετωπίσει και πάλι προβλήματα από τους Ελληνες ναυτικούς θα σταματήσει τις κρουαζιέρες με βάση τον Πειραιά.

Υπολογίζεται ότι η δραστηριοποίηση του «Zenith» στην Ελλάδα θα αποφέρει στη χώρα περίπου 10 εκατ. ευρώ φέτος, στις 34 κρουαζιέρες που θα κάνει, μεταφέροντας κάθε φορά περίπου 1.500 επιβάτες. Σημειώνεται, επίσης, ότι η Royal Caribbean φέρνει 11 κρουαζιερόπλοια στη χώρα με σύνολο 400 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024