Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε θέμα τα λιμάνια το επόμενο Εθνικό Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής

Με θέμα τα λιμάνια το επόμενο Εθνικό Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής

“Το επόμενο Εθνικό Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής θα έχει θέμα τα λιμάνια ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, στην χτεσινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι “αφού είχαν αποτέλεσμα οι προηγούμενες συζητήσεις, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην…

“Το επόμενο Εθνικό Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής θα έχει θέμα τα λιμάνια ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια<...> του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, στην χτεσινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι “αφού είχαν αποτέλεσμα οι προηγούμενες συζητήσεις, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος της προηγούμενης Κυβέρνησης για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής για διάφορα θέματα”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε τα ακόλουθα:

“Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα και με ικανοποίηση σας ανακοινώνω ότι υπάρχει ήδη τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια. Στο πρόσφατο ταξίδι μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συναντήσαμε πάρα πολλούς οι οποίοι ενδιαφέρονται όχι μόνο για επενδύσεις αλλά και για συνεργασία με τα λιμάνια μας. Έχουμε ήδη έτοιμα τα 11 επιχειρησιακά σχέδια (Master plan) των λιμανιών, τα οποία μετά το Πάσχα θα τα βρείτε και στη σελίδα μας στο διαδίκτυο (Internet).

Μετά το πέρας του διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, με τους χρήστες, με τους εργαζόμενους, με τις διοικήσεις θα προχωρήσουμε στην λήψη αποφάσεων στα πλαίσια ενός τεράστιου προγράμματος ανάπτυξης των λιμανιών. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την οποία είμαστε κοντά στην υπογραφή ενός memorandum of understanding μιας συμφωνίας συνεργασίας, για ένα πρόγραμμα 3 δισ. ευρώ, είναι και η χρηματοδότηση του 50% ενός μεγάλου προγράμματος 6 δισ. ευρώ για τα 11 εθνικά λιμάνια. Το επιτόκιο, το οποίο μας δίνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων από τις πρώτες συζητήσεις που έγιναν, είναι 2,1% κυμαινόμενο και 4% σταθερό με 7ετή περίοδο χάριτος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024