Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΜεγάλες οι προσδοκίες από την γερμανική αγορά το 2007
Έκθεση CBR Μονάχου

Μεγάλες οι προσδοκίες από την γερμανική αγορά το 2007

«Στόχος μας είναι η Γερμανική αγορά να γίνει ο βασικός μας τροφοδότης» ήταν τα λόγια που μετέφερε εκ μέρους της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης ο Διευθυντής ΕΟΤ Γερμανίας, κ. Γαλανός, στο […]

«Στόχος μας είναι η Γερμανική αγορά να γίνει ο βασικός μας τροφοδότης» ήταν τα λόγια που μετέφερε εκ μέρους της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης ο Διευθυντής ΕΟΤ Γερμανίας, κ. Γαλανός, στο πλαίσιο της έκθεσης CBR, που<...>πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Μόναχο της Γερμανίας. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, το υπουργείο τετραπλασίασε τον προϋπολογισμό προβολής στη Γερμανία με κάθε μορφής διαφημίσεις. Ο πήχης τέθηκε ψηλά με σκοπό το 5,65% που έκλεισε η περσινή χρονιά να γίνει φέτος 10%.

Η κλασσική μορφή τουρισμού (ήλιος, θάλασσα) επανήλθε στις προτιμήσεις των Βαυαρών που είναι και η πλειοψηφία του γερμανικού τουριστικού ρεύματος. Από τα 2.500.000 Γερμανούς το 1.200.000 είναι από τη νότια Γερμανία, που έχει υψηλή αγοραστική δύναμη και αντέχει οικονομικά συνθέτοντας το στίγμα του ποιοτικού τουρίστα. Και αυτό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάκαμψη των τοπικών οικονομιών με προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών. Το 90% αυτών ταξιδεύει με αεροπλάνο και πλέον δεν προγραμματίζει τα ταξίδια του από το χειμώνα, ενώ ένα ποσοστό 15 – 20% δεν απευθύνεται σε tour operators και χρησιμοποιεί για κρατήσεις το internet. <ι>“Επειδή όμως το ποσοστό αυτό είναι μικρό και ο βασικός τρόπος μετάβασης είναι μέσω οργανωμένων πακέτων καλό είναι οι Περιφέρειες και οι Νομαρχίες να υποστηρίξουν τα πακέτα προβολής των tour operators,όπως έκανε η Περιφέρεια Ιονίων στην Αγγλική αγορά” τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τύπου και προσωρινός Διευθυντής Ν. Γερμανίας, κ. Σ. Σταθουλόπουλος. Ιδιαίτερη προσοχή συνέχισε, πρέπει να δοθεί και στην οικολογική συνείδηση. Στο υπουργείο Τύπου, καθώς και στα γραφεία του ΕΟΤ στη Γερμανία έχουν φθάσει πολλές επιστολές διαμαρτυρίας από Οικολογικές οργανώσεις, που αφορούν το Λαγανά στη Ζάκυνθο και την προστασία της καρέτα-καρέτα.

Η κλιματική αλλαγή, που βιώνουμε επηρεάζει κατά μικρό ποσοστό προς το παρόν και τον τουρισμό. Σύμφωνα με εργαζομένους του Attika reisen υπήρξαν περιπτώσεις που πελάτες έμειναν πέρσι στη Γερμανία εκμεταλλευόμενοι τις καλές για αυτούς θερμοκρασίες και φοβούμενοι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες σε τουριστικούς προορισμούς.

Σε πρόσφατο τηλεοπτικό γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε από το κανάλι WDR με τις πιο γνωστές φωτογραφίες στον κόσμο το Ποντικονήσι της Κέρκυρας ήταν η πιο γνωστή στους τηλεθεατές. Πολλοί επισκέπτες της έκθεσης ανέφεραν ότι είδαν το διαφημιστικό των Ιονίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – ΠΙΝ, που μεταδίδεται δορυφορικά μέσω της ΕΡΤ. Είναι ο μοναδικός προορισμός της Ελλάδας ανέφεραν που έχει πλέον του υπουργείου, διαφήμιση.

Η Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων – ΕΤΙΝ παρέστη σε κλειστή σύσκεψη με τους κ. Γαλανό, Σταθουλόπουλο και τον εκπρόσωπο του Reisemarkt Dorfen, με αντικείμενο την έναρξη πτήσεων της Cretafly στην Ελλάδα όπου ανάμεσα στους προορισμούς είναι και το `Ακτιο. Ο Ποδηλατικός όμιλος Βαυαρίας ADFL (Allgemente Deutsher Fashrad Club) μέσω του Διευθυντή του, κ. Wolfang Slamg, εκδήλωσε την πρόθεση κατά τη διάρκεια του γύρου της Μεσογείου με συμμετοχή 500 ποδηλατιστών που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο και θα τον καλύψουν δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη, να συμπεριλάβουν και τη Κέρκυρα με πιθανή διαδρομή τη Κέρκυρα – Παλαιοκαστρίτσα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα τραβηχτούν και πλάνα προβολής του νησιού.

To οικογενειακό περιοδικό MAMPA που κυκλοφορεί σε Γερμανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ιταλία και Ελβετία στο τρέχον τεύχος είχε αφιέρωμα στην Ζάκυνθο. Στο τεύχος Ιουλίου θα παρουσιάσει την Κέρκυρα.

Το περίπτερο των Ιονίων στην έκθεση CBR επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ και επαγγελματίες, καθώς και η πρόξενος της Ελλάδος, κυρία `Αννα Κόρκα, η οποία θα πραγματοποιήσει τις διακοπές του Πάσχα στην Κέρκυρα. Ο πρόεδρος των Επτανήσιων Μονάχου, κ. Δ. Δρογκίτης, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει εκδήλωση Επτανησίων στην οποία θα παρευρεθούν μέλη της κυβέρνησης.

Την έκθεση επισκέφθηκαν 150.000 άτομα. Παρέστησαν για τα ΚΕΤΑ της ΠΙΝ η κυρία Α.Χυτήρη και ο κ. Χ. Ούστογλου, οι οποίοι πραγματοποίησαν επαφές με επαγγελματίες, για τη νομαρχία Κέρκυρας η κυρία Τ. Παντελιού, οι επιχειρηματίες Φ.Κοσκινάς και Φαιτάς, για τη Λευκάδα ο κ. Α.Θεοχάρης, για τη Ζάκυνθο οι κ. Μπάστας, Β.Δελληγανόπουλλος και η κυρία Α.Αρμένη, για την ΕΤΙΝ ο κ. Σ.Θύμης. Την περιφέρεια εκπροσώπησε η ΕΤΙΝ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024