Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλη τουριστική επένδυση στην περιοχή της Αταλάντης

Μεγάλη τουριστική επένδυση στην περιοχή της Αταλάντης

Σύσκεψη στη νομαρχία Φθιώτιδας με αντικείμενο συζήτησης την μεγάλη τουριστική επένδυση της εταιρίας `ΛΟΚΡΟΣ` που σχεδιάζεται στην περιοχή της Αταλάντης πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, με την παρουσία εκπροσώπωντης εταιρίας, αλλά […]

Σύσκεψη στη νομαρχία Φθιώτιδας με αντικείμενο συζήτησης την μεγάλη τουριστική επένδυση της εταιρίας `ΛΟΚΡΟΣ` που σχεδιάζεται στην περιοχή της Αταλάντης πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, με την παρουσία εκπροσώπων<...>της εταιρίας, αλλά και τεχνικών συμβούλων και Γάλλων ειδικών, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι τοπικοί φορείς. Το παρόν στη σύσκεψη έδωσε και η πρόεδρος της `Αγροτουριστικής Α.Ε.`, κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου, τονίζοντας πως πρόκειται για μια “ολοκληρωμένη τουριστική επένδυση που σέβεται το περιβάλλον, αναπτύσσει υφιστάμενες δομές και είναι πάρα πολύ κοντά στο κέντρο, με αποτέλεσμα να απευθύνεται σε τουρισμό υψηλού εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή τριών ξενοδοχείων, γηπέδων γκολφ, ανοιχτού αρχαίου θεάτρου, βιοτεχνιών τοπικών προϊόντων, 6.000 κατοικιών σε παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων αναμένεται δημιουργία 7.000 νέων θέσεων εργασίας. Το συνολικό ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ, με αφετηρία τα 600 εκατ. ευρώ την πρώτη τριετία.

Ήδη ο όμιλος έχει αγοράσει έκταση 12,5 χιλιάδων στρεμμάτων χορτολιβαδικού κυρίως χαρακτήρα και ήδη συγκροτεί master plan της επένδυσης με τις τεχνικές συμβουλές και ξένων επιστημόνων, αλλά και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, δια της `Αγροτουριστικής Α.Ε`.

Όπως ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της εταιρίας “ΛΟΚΡΟΣ” που πραγματοποιεί την επένδυση κ. Σαββίδης, “στόχος της επένδυσης εκτός από την προσέλκυση τουρισμού υψηλού εισοδήματος είναι η αξιοποίηση των υφιστάμενων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και η αναζήτηση νέων”. “Η όλη επένδυση”, ανέφερε μεταξύ άλλων, “γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον”, ενώ “υπάρχει πλήρης μελέτη στην οποία καταγράφονται ακόμη και τα μελλοντικά σχέδια του επενδυτικού σχήματος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024