Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλο ενδιαφέρον για το 3ο Travel Trade Athens Workshop 2015
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Μεγάλο ενδιαφέρον για το 3ο Travel Trade Athens Workshop 2015

Στο 3ο Travel Trade Athens αναμένεται να συμμετάσχουν 80 επιλεγμένοι επαγγελματίες – buyers, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός αφορά το Συνεδριακό Τουρισμό, από περίπου 20 χώρες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με περίπου 160 επαγγελματίες και επιχειρήσεις της ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Μεγάλο ενδιαφέρον ξένων επαγγελματιών και ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων προσελκύει το 3ο Travel Trade Athens 2015 Workshop, το οποίο διοργανώνεται την Δευτέρα 27 Απριλίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στην Αθήνα από το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (City of Athens Convention & Visitors Bureau – ACVB) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Οργανισμών Ευρώπης (European Tour Operators Association – ETOA). Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτημάτων συμμετοχής στο φετινό Travel Trade Athens Workshop, πλέον ελάχιστες θέσεις μένουν διαθέσιμες.

Στο 3ο Travel Trade Athens, την ετήσια θεσμοθετημένη διοργάνωση επαγγελματικού χαρακτήρα της Αθήνας, αναμένεται να συμμετάσχουν 80 επιλεγμένοι επαγγελματίες – buyers, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός αφορά το Συνεδριακό Τουρισμό, από περίπου 20 χώρες (Αμερική, Αυστραλία, Βραζιλία, Ινδία, Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία κ.ά.) οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην πόλη και θα πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με περίπου 160 επαγγελματίες και επιχειρήσεις (suppliers) της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Αθήνα, οι ξένοι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο λοκληρωμένο πρόγραμμα γνωριμίας και εξοικείωσης με τον προορισμό, τις τουριστικές υποδομές του και τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, καθώς και με παράλληλες εκδηλώσεις επαγγελματικής και κοινωνικής δικτύωσης που έχει ετοιμάσει το ACVB.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε σχετικά: “Το αυξημένο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει φέτος το Travel Trade Athens αποδεικνύει ότι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και οι στοχευμένες ενέργειες που υλοποιεί στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής και του ACVB, αποδίδουν καρπούς. Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας μας. Με σχέδιο, μελέτη και συνεργασίες αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα να στηρίξουμε την τουριστική οικονομία και να υποστηρίξουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της πόλης να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Παράλληλα, προσφέρουμε τη δυνατότητα και σε επιχειρήσεις από άλλες περιοχές της Ελλάδας να επωφεληθούν από τον θεσμό του Travel Trade Athens”.

Σημειώνεται ότι το κόστος διοργάνωσης του 3ου Travel Trade Athens, θα καλυφθεί φέτος εξ ολοκλήρου από κοινοτικούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αθηναίων που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), με αποτέλεσμα να μην προκύπτει οικονομική επιβάρυνση, για αυτή τη χρονιά, για όσες τουριστικές επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ως Θεσμικοί Υποστηρικτές η Aegean Airlines και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ενώ ο επίσημος DMC της διοργάνωσης είναι η AFEA Travel & Congress Services.

Το Travel Trade Athens 2015 υποστηρίζεται και από άλλους διεθνείς οργανισμούς όπως οι UNWTO, WYSE Travel Confederation, International Gay & Lesbian Travel Association (IGLTA), Meeting Professionals International–MPI, Adventure Travel Trade Association, καθώς και από τους κύριους κλαδικούς τουριστικούς φορείς της χώρας – Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Σύνδεσμο των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), Γενική Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α).

Κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων Travel Trade Athens, πραγματοποιήθηκαν συνολικά περισσότερες από 3.500 κατ’ιδίαν επαγγελματικές συναντήσεις, που οδήγησαν σε σημαντικό αριθμό συμφωνιών και συνεργασιών μεταξύ των ξένων buyers και των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024