Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜείωση της τουριστικής κίνησης στη Βόρεια Ελλάδα
Ερώτηση προς τον Κ. Μαρκόπουλο

Μείωση της τουριστικής κίνησης στη Βόρεια Ελλάδα

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, κατέθεσε ερώτηση ρπος τον υπουργο Τουριστικής Ανάπτυξης, ση οποία ανέφερε: “Από πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος προκύπτει, σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης στη Βόρειο Ελλάδα…

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργο Τουριστικής<…> Ανάπτυξης, η οποία ανέφερε:

“Από πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος προκύπτει, σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης στη Βόρειο Ελλάδα. Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες για τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους του κλάδου, καθώς το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολο.

Ειδικότερα η Χαλκιδική αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο σημαντικής διψήφιας μείωσης της τουριστικής κίνησης, ενώ είναι πιθανό αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες να παραμείνουν κλειστές.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία κρατήσεων, η υποχώρηση της τουριστικής κίνησης στη Χαλκιδική ξεπερνά το 20% από τη βρετανική αγορά, ενώ από τη γερμανική που αποτελεί την βασική πηγή τουριστών για την περιοχή φτάνει περίπου το 20%.

Οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι του κλάδου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς στην περιοχή της Χαλκιδικής, υπάρχουν μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Επειδή η τουριστική κίνηση στη Βόρειο Ελλάδα και ειδικότερα στη Χαλκιδική έχει μπει σε τροχιά κρίσης.
Επειδή κινδυνεύει η βιωσιμότητα μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων.
Επειδή πολλοί επαγγελματίες και εργαζόμενοι του κλάδου θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα.
Επειδή η κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες της για την λήψη μέτρων για τον τουρισμό, ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, σχετικά με την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα;
2.Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε, σχετικά με την διαφαινόμενη μείωση της τουριστικής κίνησης στη Βόρειο Ελλάδα;

Ο κ. Μαγκριώτης, σχετικά με την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για την ερώτηση που κατέθεσε, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είναι θετικό το ότι ο κ. υπουργός αντιλαμβάνεται την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουριστική κίνηση στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι αρνητικό όμως ότι τα μέτρα που πήρε δεν ελήφθησαν εγκαίρως και είναι αποσπασματικά και αναποτελεσματικά. Η απάντηση του κ. υπουργού είναι γεμάτη ευχές και υποσχέσεις για το μέλλον”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024