Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα

Μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα

Μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα, μέσα από τη δημιουργία προϋποθέσεων για την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων, παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Καϊάφα, μέσα από τη δημιουργία προϋποθέσεων για την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων, παρουσίασε ο<...>υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Η μελέτη περιλαμβάνει σχέδιο ανάπτυξης και χωροθέτησης που αφορά στα εξής:

  • Εκσυγχρονισμό των ιαματικών πηγών και δημιουργία σύγχρονου υδροθεραπευτηρίου και ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, 200 δωματίων, στην περιοχή των πηγών, απευθυνόμενων στην παραδοσιακή πελατεία των ασφαλισμένων.
  • Δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων, 400 δωματίων, συνδυασμένου με κέντρο Θαλασσοθεραπείας, συμβατού με το περιβάλλον.
  • Δημιουργία δεύτερου κέντρου Θαλασσοθεραπείας, συνδυασμένου με ιαματική υδροθεραπεία και λειτουργίες αναψυχής, χωροθετούμενου στην περιοχή βορείως της λίμνης που υπάρχει στην περιοχή.
  • Γήπεδο γκολφ 18 οπών, χωροθετούμενο στην περιοχή πίσω από την λίμνη.
  • Εγκαταστάσεις ναυταθλητισμού και ειδικής αναψυχής σε ειδικές θέσεις.
  • Τουριστικές κατοικίες.

Η επένδυση, που, όπως δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος, θα συντελέσει σημαντικά στη γενικότερη ανάπτυξη του Νομού Ηλείας και θα συμβάλλει στην ενίσχυση των τουριστικών υποδομών στη ΝΔ Ελλάδα, αφορά σε ένα σχέδιο που θα καλύψει ένα σύνολο δόμησης 110.000 τ.μ. σε σύνολο έκτασης 1.125 στρεμμάτων. Aλλα 4.000 στρέμματα, βάσει του σχεδίου, θα παραμείνουν ως φυσικό τοπίο. Σε αυτά θα γίνουν μόνο παρεμβάσεις για την ενίσχυση, την προστασία και την ανάδειξη της φύσης.

Το ύψος του προς επένδυση κεφαλαίου προϋπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, ενώ οι θέσεις εργασίας που εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν, υπολογίζονται από 600 έως 1.200. Για την υλοποίηση της μελέτης τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, μέσα στον Μάιο θα προχωρήσουν σε διεθνή διαγωνισμό πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024