Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜέτρα για τη μειωμένη απασχόληση των εργαζόμενων στον τουρισμό
Ερώτηση Φ. Κουβέλη (ΣΥΡΙΖΑ)

Μέτρα για τη μειωμένη απασχόληση των εργαζόμενων στον τουρισμό

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φώτης Κουβέλης, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πολιτισμού και Τουρισμού, σχετικά με τη λήψη μέτρων για τη μειωμένη απασχόληση των εργαζόμενων στον τουρισμό, στη Ρόδο, την Κω και άλλες περιοχές της…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φώτης Κουβέλης, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πολιτισμού και<...> Τουρισμού, σχετικά με τη λήψη μέτρων για τη μειωμένη απασχόληση των εργαζόμενων στον τουρισμό, στη Ρόδο, την Κω και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

“Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη Ρόδο, Κω, Κέρκυρα και Χαλκιδική σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων τους , που απασχολούνται στον τουριστικό και επισιτιστικό κλάδο, λόγω της οικονομικής κρίσης και της δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς, εξαιτίας της μείωσης της τουριστικής κίνησης που παρατηρήθηκε την τρέχουσα περίοδο.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι λόγω της μείωσης του χρόνου απασχόλησής τους περισσότεροι από 15.000 δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας και να εξασφαλίσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη για το ερχόμενο έτος.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι φορείς επισημαίνουν ότι σε περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους στον κλάδο τους, οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές δύο έως και τεσσάρων μηνών.

Με δεδομένα τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους και ποια μέτρα θα λάβουν ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας και να εξασφαλίσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023