Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜέτρα για την προστασία του τουρισμού από το Λιμενικό Σώμα
Έλεγχοι για άγρα πελατών, ελεύθερο κάμπινγκ και τουριστικά σκάφη

Μέτρα για την προστασία του τουρισμού από το Λιμενικό Σώμα

Μέτρα για την προστασία των τουριστών και αφορούν στους τομείς της άγρας πελατών, της ελεύθερης κατασκήνωσης και της αντιμετώπισης των διακινούμενων με τουριστικά σκάφη ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Από την αρμόδια Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανακοινώθηκαν, ενόψει της θερινής περιόδου, μέτρα για την προστασία των τουριστών που άπτονται των αρμοδιοτήτων των κατά τόπους Λιμενικών Αρχών και αφορούν στους τομείς της άγρας πελατών, της ελεύθερης κατασκήνωσης και της αντιμετώπισης των διακινούμενων με τουριστικά σκάφη.

Ειδικότερα:

  • Όσον αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου της άγρας πελατών, θα διενεργούνται εντατικοί, συστηματικοί και αυστηροί έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, στους χώρους αρμοδιότητας των Λιμενικών Αρχών.
  • Σε περιπτώσεις εγκατάστασης σκηνών ή στάθμευσης τροχόσπιτων σε απαγορευμένους χώρους, δικαιοδοσίας των Λιμενικών Αρχών, θα εφαρμόζεται η άμεση απομάκρυνσή τους.
  • Τέλος, όσον αφορά στις διαδικασίες κατάπλου, απόπλου και ελέγχου των τουριστικών σκαφών (επαγγελματικών – ερασιτεχνικών), η σχετική νομοθεσία εφαρμόζεται με αντικειμενικότητα και αμεροληψία από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

Αναλυτικότερα:
Άγρα πελατών: Το φαινόμενο της άγρας πελατών σε χώρους μεγάλης συγκέντρωσης τουριστών παρουσιάζει έξαρση τη θερινή περίοδο. Η παραβατική αυτή δραστηριότητα, πέραν του γεγονότος της όχλησης των τουριστών, προκαλεί υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Είναι απαράδεκτο, παρουσία αστυνομικών οργάνων, ιδιοκτήτες ή υπαλληλικό προσωπικό ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ενοικιαζομένων δωματίων και διαφόρων μεταφορικών μέσων (ταξί, πλοίων κ.λπ.), να παροτρύνουν και να παρενοχλούν τους περιηγητές που καταφθάνουν σε μια περιοχή, προκειμένου αυτοί να δεχθούν ταξιδιωτική, μεταφορική ή άλλη υπηρεσία εστίασης, διαμονής ή ψυχαγωγίας.

Κατόπιν τούτου, παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού:
α) Καθ’όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου, θα διενεργούνται εντατικοί, συστηματικοί και αυστηροί έλεγχοι και σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης διάπραξης του εν λόγω παραβατικού φαινομένου, οι αρμόδιες αρχές θα ενεργούν τα νόμιμα για τον ποινικό κολασμό και διοικητικό έλεγχο των παραβατών.
β) Συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, για τη λήψη κάθε πρόσφορου και προληπτικού μέτρου.

Ελεύθερη κατασκήνωση: Η εγκατάσταση σκηνών ή η στάθμευση τροχόσπιτων πλησίον αρχαιολογικών χώρων, αιγιαλών και γενικά κοινόχρηστων χώρων, προσβάλλει και υποβαθμίζει το περιβάλλον και αλλοιώνει το φυσικό κάλλος των περιοχών, εγκυμονώντας κινδύνους πυρκαγιών και δημόσιας υγείας. Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται η άμεση απομάκρυνση σε περίπτωση εντοπισμού τους στους χώρους δικαιοδοσίας σας.

Αντιμετώπιση τουριστών που διακινούνται με τουριστικά σκάφη: Η ανάγκη προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού στη χώρα, επιβάλλει την επίδειξη εκ μέρους όλων, του απαιτούμενου σεβασμού, μεταξύ των άλλων και προς τους τουρίστες που διακινούνται με τα κάθε είδους τουριστικά σκάφη (επαγγελματικά – ερασιτεχνικά) στις ελληνικές θάλασσες. Ιδιαίτερα επισημαίνεται, ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τις διαδικασίες κατάπλου, απόπλου και ελέγχου των σκαφών και των επιβαινόντων σε αυτά, πρέπει να γίνεται χωρίς υπερβολές και με την απαιτούμενη ευγένεια και διακριτικότητα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024