Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜέτρα για την σεζόν του 2000 παίρνει το υπουργείο Ανάπτυξης

Μέτρα για την σεζόν του 2000 παίρνει το υπουργείο Ανάπτυξης

Σε ένα πακέτο πέντε μέτρων για την τουριστική περίοδο του 2000 που ήδη έχει ξεκινήσει για πολλές περιοχές της Ελλάδας προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης σύμφωνα με δηλώσεις του νέου υπουργού […]

Σε ένα πακέτο πέντε μέτρων για την τουριστική περίοδο του 2000 που ήδη έχει ξεκινήσει για πολλές περιοχές της Ελλάδας προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης σύμφωνα<...> με δηλώσεις του νέου υπουργού Ανάπτυξης κ. Χριστοδουλάκη<.>.
Σύμφωνα με τον υπουργό πρώτο σε σειρά μέτρο είναι η έκδοση του φυλλαδίου "ΕΛΛΑΔΑ 2000" όπου θα γίνεται καταγραφή κρίσιμων πληροφοριών, επιλογών και δικαιωμάτων των τουριστών. Θα παρουσιάζονται αντικείμενα ή/και συλλογές αντιγράφων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων που έχουν κατασκευασθεί ειδικά για το έτος 2000, τα οποία θα διατίθενται σε συμβολική τιμή, ενώ θα παρέχονται και πληροφορίες για τη συνεργασία ΕΟΤ-ΕΛΠΑ για την αποκομιδή των νεκρών ζώων από το οδικό δίκτυο.
Το φυλλάδιο θα διατίθεται σε όλες τις εισόδους της χώρας, στα πλοία, στα αεροπλάνα, στα Γραφεία του ΕΟΤ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τουριστικά καταλύματα, εκθέσεις κ.λπ.
Δεύτερο μέτρο είναι η δημιουργία ενός δικτύου τουριστικής πληροφόρησης και υποστήριξης με το όνομα "ΕΣΤΙΑ" το οποίο διαρθρώνεται με την μέθοδο της Ομάδας Διοίκησης έργου με κέντρο τον ΕΟΤ, τις περιφερειακές υπηρεσίες, τις Νομαρχίες και τους Δήμους. Επιλέγονται και εκπαιδεύονται τα άτομα που την στελεχώνουν με καθήκον τους να υποστηρίζουν τους επισκέπτες στην επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται, κυρίως εκείνων που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες του κράτους. Η επικοινωνία των ενδιαφερομένων με το Δίκτυο γίνεται μέσω του αριθμού 171 που είναι το Κέντρο Παραπόνων και Πληροφοριών της Τουριστικής Αστυνομίας το οποίο αναβαθμίζεται με τη συμπλήρωση του προσωπικού και αύξηση των θέσεων εργασίας έτσι ώστε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, στα πλαίσια του τρίτου μέτρου για το 2000.
Το τέταρτο μέτρο αφορά στην ανάρτηση σε όλα τα ταξί ειδικής πινακίδας με πληροφορίες για τους ξένους επιβάτες, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα οδηγών και επιβατών, καθώς και ενδεικτικές τιμές χρέωσης για τις βασικές διαδρομές. Το πινακίδιο χορηγείται από τον ΕΟΤ και τοποθετείται στα ταξί, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ως πέμπτο μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί η τήρηση βιβλίου εντυπώσεων στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, θεωρημένο από τον ΕΟΤ. Στόχος του μέτρου είναι να συγκροτηθεί μια συστηματική βάση δεδομένων, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Άμεσες προτεραιότητες για τον τουρισμό

Πέρα όμως από τα μέτρα για την τουριστική περίοδο του 2000 ο κ. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε και μία σειρά άμεσων προτεραιοτήτων που εκκρεμούν πρέπει να ολοκληρωθούν και είναι οι εξής: Προώθηση και ολοκλήρωση του συστήματος κατάταξης των ξενοδοχείων με το σύστημα των αστεριών.
Έναρξη της διαδικασίας απονομής του ειδικού σήματος ποιότητας για την ελληνική κουζίνα.
Ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ ΑΘΗΝΑ 2004 και ΕΞΑ, υπό την εποπτεία του ΕΟΤ, για την φιλοξενία της Ολυμπιακής οικογένειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Προώθηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης διεθνούς χρηματοοικονομικού συμβούλου για την αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ.
Ανάθεση με διεθνή διαγωνισμό πλήρους μελέτης για τη φυσιογνωμία, ανάπτυξη, οργάνωση, διεθνείς συμμαχίες και λειτουργία του Ελληνικού Φεστιβάλ, με στόχο να γίνει διεθνής και ανταγωνιστικός πολιτιστικός θεσμός στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024