Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜη ευνοϊκό περιβάλλον για ξένους επενδυτές

Μη ευνοϊκό περιβάλλον για ξένους επενδυτές

Επενδύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ από ξένα επενδυτικά κεφάλαια καθυστερούν λόγω γραφειοκρατικών κολλημάτων σύμφωνα με επισημάνσεις της νεοσύστατης Ένωσης Ξένων Επενδυτών Τουρισμού στην Ελλάδα. Η εν λόγω ένωση απαρτίζεται από 11 μεγάλες εταιρείες (Αlbatros Ιnvestment, Olympia R.C.C κ.ά.), οι οποίες, όπως τονίστηκε, βρίσκονται στο στάδιο της έναρξης των επενδυτικών δράσεων τους στην Ελλάδα…

Επενδύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ από ξένα επενδυτικά κεφάλαια καθυστερούν λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων σύμφωνα με επισημάνσεις της νεοσύστατης Ένωσης Ξένων Επενδυτών Τουρισμού στην Ελλάδα. Η εν λόγω ένωση απαρτίζεται<…>από 11 μεγάλες εταιρείες (Αlbatros Ιnvestment, Olympia R.C.C κ.ά.), οι οποίες, όπως τονίστηκε, βρίσκονται στο στάδιο της έναρξης των επενδυτικών δράσεων τους στην Ελλάδα. Μάλιστα, δυο εξ αυτών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης (έχουν λάβει άδειες), ενώ οι υπόλοιπες εταιρίες έχουν προβεί, μεταξύ άλλων, σε αγορές γης στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τα μέλη της Ένωσης έκαναν λόγο για νομοθεσία που δεν ευνοεί τις επενδύσεις μεγάλου μεγέθους, με αποτέλεσμα πακτωλός χρημάτων να μην κατευθύνεται στην Ελλάδα.
Κίνητρα όπως τα φορολογικά που η κυβέρνηση έχει δώσει, όπως τονίστηκε, ευνοούν κυρίως μικρές και μεσαίες επενδύσεις, ενώ οι επενδύσεις πολλών εκατ. ευρώ χρήζουν άλλης αντιμετώπισης.

Ως πρώτη προτεραιότητα για την Ένωση τίθεται η επίλυση του χωροταξικού σχεδιασμού της ελληνικής επικράτειας, αλλά και η ύπαρξη ξεκάθαρου νομοθετικού πλαισίου μέσω του οποίου θα διευθετούνται όλα αυτά τα ζητήματα. Σήμερα, όπως αναφέρθηκε, οι νομοθετικές επικαλύψεις δεν διευκολύνουν την ομαλή εξέλιξη των επενδύσεων.

Παράλληλα, ζητούν νομοθεσία και για τις τουριστικές παραθεριστικές κατοικίες, στις οποίες καταγράφεται μεγάλη ζήτηση από ξένους συνταξιούχους υψηλών εισοδημάτων που επιθυμούν να αποκτήσουν οικία στην Ελλάδα.

Στόχοι της Ένωσης είναι να προωθήσει την Ελλάδα ως ιδανικό τόπο ανάπτυξης τουριστικών επενδύσεων, προσελκύοντας ξένους επενδυτές, αλλά και να αποτελέσει το επίσημο όργανο για την επικοινωνία μεταξύ των επενδυτών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024