Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜηναϊδης: Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τον τουρισμό του 2001 και του 2002

Μηναϊδης: Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τον τουρισμό του 2001 και του 2002

Υπάρχουν δυνατότητες για τον ελληνικό τουρισμό, αρκεί να λάβει και η πολιτεία τα μέτρα που χρειάζονται δήλωσε ο κ. Βασίλης Μηναΐδης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας […]

Υπάρχουν δυνατότητες για τον ελληνικό τουρισμό, αρκεί να λάβει και η πολιτεία τα μέτρα που χρειάζονται δήλωσε ο κ. Βασίλης Μηναΐδης, πρόεδρος της<...> Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηναΐδης σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα 'Δημοκρατική' της Ρόδου, ανέφερε ότι 'ο ελληνικός τουρισμός περνά μία περίοδο μακράς στασιμότητας, που επηρεάζει αρνητικά τόσο τα εθνικά μεγέθη όσο και τα αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως των τουριστικών επιχειρήσεων. Οι αφίξεις τουριστών εμφανίζουν φέτος συνολική αύξηση 3% περίπου αλλά οι διανυκτερεύσεις μείωση 6,8%, πράγμα που ανησυχεί, γιατί επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών μας αφού δεν μπορούμε να μετακυλίσουμε το συνεχώς αυξανόμενο λειτουργικό κόστος στις τιμές, που στα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν "καθηλωμένες"'.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βασ. Μηναΐδης, αναφέρει: Το τρομοκρατικό κτύπημα κατά των ΗΠΑ επηρέασε αρνητικά τον τουρισμό των πόλεων, τον συνεδριακό τουρισμό και τον τουρισμό των κρουαζιεροπλοίων.
Οι ξενοδόχοι θέλουν τον χειμερινό τουρισμό, γι' αυτό και τον υποστηρίζουν. Χρειάζονται όμως ειδικά κίνητρα και πρόσθετες υποδομές, υποχρεώσεις που ανήκουν στην Πολιτεία.
Ο εσωτερικός τουρισμός αποτελεί στόχο πρώτης προτεραιότητας γι' αυτό και θα αναληφθούν πρόσθετες πρωτοβουλίες και θα εφαρμοσθούν "ειδικές στρατηγικές".
Η καμπάνια προβολής και διαφήμισης θα πρέπει βασικά να επικεντρωθεί στις παραδοσιακές αγορές.
Η σαιζόν 2002 έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι καλύτερη ή χειρότερη.
Βασική επιδίωξη των τουριστικών επιχειρηματιών θα πρέπει να είναι η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.
Οι ξενοδόχοι δεν πρέπει να ενδώσουν στις πιέσεις των Τ.Ο. για μείωση των τιμών.
Αν γίνει σωστή εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ο τουρισμός μας, το μέλλον του θα είναι "αδιατάρακτο".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023