Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςMITT 2007: Στο ελληνικό περίπτερο το πρώτο βραβείο σχεδιασμού και παρουσίας
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

MITT 2007: Στο ελληνικό περίπτερο το πρώτο βραβείο σχεδιασμού και παρουσίας

Το πρώτο βραβείο σχεδιασμού και παρουσίας – design – απένειμε η Οργανωτική Επιτροπή της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ 2007, που γίνεται στη Μόσχα στο ελληνικό περίπτερο που μετέχει στην έκθεση τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποίησε προχτές η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

Το πρώτο βραβείο σχεδιασμού και παρουσίας – design – απένειμε η Οργανωτική Επιτροπή της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ 2007, που γίνεται στη Μόσχα στο ελληνικό περίπτερο που μετέχει στην έκθεση τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποίησε<...>προχτές η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Στο ελληνικό περίπτερο που καταλαμβάνει έκταση περίπου 1.200 τ.μ, συμμετέχουν 58 συνεκθέτες από Νομαρχίες, Δήμους και ξενοδοχειακές μονάδες από όλη τη χώρα.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά συναντήθηκε χτες στη Μόσχα με τον δήμαρχο της πόλης κ. Γιούρι Λουσκώφ. Μετά από την συνάντηση η υπουργός δήλωσε τα εξής: «Με τον Δήμαρχο κ. Γιούρι Λουσκώφ συζητήσαμε σήμερα διάφορα θέματα. Αρχικώς εξετάσαμε τη δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης με την αεροπορική εταιρία του Δήμου της Μόσχας καθώς ο Δήμος της Μόσχας διαθέτει το δικό του υπερσύγχρονο αεροδρόμιο και αεροπορικές εταιρίες, και έτσι θα μπορούμε να έχουμε περισσότερους τουρίστες από την Ρωσία προς την Ελλάδα και το αντίστροφο. Στο πλαίσιο αυτό πολύ σύντομα μια ρωσική αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί την χώρα μας για να συζητήσει με την πολιτική αεροπορία και τα συναρμόδια υπουργεία την δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης. Επίσης, συζητήσαμε με τον Δήμαρχο την δυνατότητα ίδρυσης Κέντρου Τουρισμού στην Μόσχα κάτι που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Πρότεινα στον Δήμαρχο να φιλοξενήσουμε μαθητές της Μόσχας και επίσης να γίνεται ανταλλαγή μαθητών και φιλοξενία μαθητών τουριστικής εκπαίδευσης σε τουριστικές σχολές.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι Ελληνικές σχολές ξεναγών έχουν μαθητές που διδάσκονται την ρωσική γλώσσα, και αυτό δείχνει το πόσο σημαντική είναι για εμάς η Ρωσία ως τουριστική αγορά. Μας ενδιαφέρει να αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων τουριστών. Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των δύο λαών και αυτό φαίνεται στην καθημερινή μας ζωή. Επίσης, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία συμφωνία ανάμεσα στον ΕΟΤ και στο Δήμο Μόσχας για όλα αυτά τα θέματα ώστε να έχουμε μια στενή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού».

«Οι Ρώσοι μπορούν και θέλουν να επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότερο από άλλες χώρες για πολλούς λόγους όπως για προσκηνυματικό τουρισμό, για θέματα υγείας και για να απολαύσουν τη χώρα. Όμως και η Ρωσία έχει πολλά να προσφέρει στους Έλληνες τουρίστες όπως αρχαίες πόλεις, αξιοθέατα κ.α. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας μας. Θα θέλαμε να ενισχύσουμε με επιπλέον απευθείας και τακτικές πτήσεις την αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών σε πολλά σημεία όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη και άλλα ελληνικά νησιά. Στόχο μας επίσης αποτελεί η ανάπτυξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ήδη υπάρχουν πολλοί Ρώσοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο των επιχειρήσεων. Μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε τον τομέα αυτό». Ανέφερε με τη σειρά του σε δηλώσεις ο δήμαρχος της Μόσχας.

Ακόμη, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Μόσχα παρακολούθησε προχτές και τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ντιναμό Μόσχας και Μπενετόν Τρεβίζο. Η υπουργός στο τέλος του αγώνα συνάντησε τους Έλληνες διεθνείς παίκτες Αντώνη Φώτση, Λάζαρο Παπαδόπουλο και Νίκο Ζήση. Επίσης συναντήθηκε και με τους Βαγγέλη Αγγέλου και Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, αλλά και της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετέχει ως χορηγός στη διοργάνωση 220 αγώνων της Ευρωλίγκα.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης σε δήλωσή της ανέφερε ότι το υπουργείο χορηγεί την Ευρωλίγκα και στους 220 αγώνες της η Ελλάδα θα προβάλλεται, και θα προσκαλεί, με διαφημιστικές αφίσες, ενώ ευχήθηκε: «καλή αντάμωση στον τελικό της Ευρωλίγκα».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024