Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜνηµόνιο Συνεργασίας ΞΕΕ – ΕΛΙΤΟΥΡ για την ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα
Τουρισμός υγείας

Μνηµόνιο Συνεργασίας ΞΕΕ – ΕΛΙΤΟΥΡ για την ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα

Ο στόχοι της συνεργασίας είναι η συμμετοχή των ξενοδοχείων της χώρας στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και τη φιλοξενία ταξιδιωτών υγείας, ιατρικών τουριστών και τουριστών θερμαλισμού, από πλευράς του ΞΕΕ, και η προβολή, προώθηση και ανάπτυξη του προϊόντος του ελληνικού τουρισμού υγείας προς όφελος των εμπλεκόμενων φορέων και της εθνικής οικονομίας, από πλευράς της ΕΛΙΤΟΥΡ.

Μνηµόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού υγείας της Ελλάδος υπεγράφη χθες μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, με σκοπό την καλύτερη δυνατή συνέργεια των δύο πλευρών για την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού υγείας της χώρας, τη δημιουργία πακέτων για τους τουρίστες υγείας στο νέο διεθνές περιβάλλον και την ανάδειξη της υπεροχής της Ελλάδας στις υπηρεσίες τουρισμού υγείας, θερμαλισμού και ευεξίας.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ και περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο στόχοι της σημαντικής και στρατηγικής συνεργασίας του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ και του Ξενοδοχειακού
Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπως αναφέρονται και στο κείμενο του σύμφωνου, είναι η συμμετοχή των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της χώρας στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και στην φιλοξενία ταξιδιωτών υγείας, ιατρικών τουριστών και τουριστών θερμαλισμού, από πλευράς του ΞΕΕ, και η προβολή, προώθηση και ανάπτυξη του προϊόντος του ελληνικού τουρισμού υγείας προς όφελος των εμπλεκόμενων φορέων και της εθνικής οικονομίας, από πλευράς της ΕΛΙΤΟΥΡ, ως μεγαλύτερου φορέα συνεργατικής δράσης εθνικής εμβέλειας για τον ελληνικό τουρισμό υγείας. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο ΕΛΙΤΟΥΡ αποβλέπει στην υποστήριξη της επίτευξης των στόχων του μνημονίου με την διασφάλιση, από πλευράς του, του συντονισμού και της συνεργασίας επιχειρήσεων και φορέων υγείας του εξωτερικού με  αντίστοιχους εταίρους από το εσωτερικό για ευρύτερα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για την επέκταση του τουρισμού 12 μήνες το χρόνο και για τις προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης του ελληνικού τουρισμού υγείας “την ώρα που ο παγκόσμιος τουρισμός υγείας, ο ιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας επανέρχονται δυναμικά, με στόχο την ανάταξη της υγείας και ευεξίας των ταξιδιωτών μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας”.

Ο πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι οι ίδιες οι συνθήκες της διεθνούς αγοράς και η εξέλιξη παγκοσμίως του τουρισμού υγείας υπαγορεύουν την αναγκαιότητα μιας τέτοιας συνεργασίας όπως αυτή που υπογράφεται με το μνημόνιο ΕΛΙΤΟΥΡ – ΞΕΕ. “Οι τουρίστες υγείας, και οι οικογένειες που ταξιδεύουν για να λάβουν υπηρεσίες Υγείας, Θερμαλισμού και Ευεξίας, έχουν πολλές προφανείς ανάγκες,  όπως την αποτελεσματική μεταφορά, τη διαμονή, την εξυπηρέτηση τροφίμων, το shopping και τις τουριστικές δραστηριότητες. Υπάρχουν όμως και τα άυλα αγαθά, όπως χαρακτηρίζονται, και αφορούν ακριβώς στην κουλτούρα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας: περιλαμβάνουν την εμπειρία πριν από την άφιξη και την εμπειρία της φιλοξενίας μέχρι την αναχώρηση. Συνεπώς, ένας σοφά σχεδιασμένος προορισμός Τουρισμού Υγείας οφείλει να κατανοεί τις εξελισσόμενες απαιτήσεις των τουριστών υγείας, να σχεδιάζει υπηρεσίες, προϊόντα και επιχειρηματικά μοντέλα για να ανταποκριθεί”.

O κ. Βασιλικός δήλωσε: “H θεματική διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του προϊόντος μας είναι στρατηγική επιλογή για το βιώσιμο μέλλον της ελληνικής φιλοξενίας. Για τον λόγο αυτό το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει εκπονήσει από το 2011 τη μελέτη για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού τουρισμού υγείας και ευεξίας αναδεικνύεται σε προτεραιότητα πρώτης γραμμής για την οποία αξίζει να ενώσουμε ιδέες και δυνάμεις. Με τις σημερινές υπογραφές μας βάζουμε τα θεμέλια μιας στοχευμένης προσπάθειας και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας Γιώργο Πατούλη γι’αυτήν τη μεγάλης κλίμακας συνεργασία. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τις υποδομές, έχουμε τις ευκαιρίες και πάνω απ’όλα τη βούληση για να πετύχουμε τους κοινούς στόχους μας”.

Με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας των δυο πλευρών, η εκπόνηση σχεδίου ενεργειών και δράσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • την από κοινού δημιουργία συγκεκριμένων πακέτων και προνομίων προς τους ταξιδιώτες
  • την προβολή και ανάδειξη μέσα από κοινές δράσεις των υπηρεσιών ευεξίας που παρέχονται από τα ξενοδοχεία μέλη του ΞΕΕ.
  • Τη δυνατότητα εγγραφής των ξενοδοχείων που παρέχουν υπηρεσίες ευεξίας ως μέλη στην ΕΛΙΤΟΥΡ και την δυνατότητα πιστοποίησης των ξενοδοχείων αυτών από την ΕΛΙΤΟΥΡ
  • Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ΕΛΙΤΟΥΡ σε ξενοδοχεία που έχουν ήδη ή επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες ευεξίας
  • Και την προβολή του τουρισμού υγείας και ευεξίας και των πιστοποιημένων ξενοδοχείων, μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας και τις εκδηλώσεις του ΞΕΕ και μέσα από κοινά κανάλια επικοινωνίας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024