Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΜνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με το World Tourism Cities Federation
Αθήνα

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με το World Tourism Cities Federation

Ο Δήμος Αθηναίων βρέθηκε στη Διάσκεψη Κορυφής της World Tourism Cities Federation και στην έκθεση World Tourism Cities Expo, όπου το περίπτερο της Αθήνας επισκέφθηκε πλήθος Κινέζων πολιτών, στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, τα τουριστικά έντυπα της ΕΑΤΑ για την Αθήνα, χάρτες κ.ά.

Στη Διάσκεψη Κορυφής της Ομοσπονδίας Πόλεων Παγκόσμιου Τουρισμού (World Tourism Cities Federation) η οποία πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 11 έως και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πεκίνο, συμμετείχε φέτος ο Δήμος Αθηναίων.

Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Πόλεων Παγκόσμιου Τουρισμού (World Tourism Cities Expo), η οποία διοργανώθηκε από τη Δευτέρα 9 έως και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, στο Wangfujing Commercial Street καθώς και στο Συνεδριακό Κέντρο της κινεζικής πρωτεύουσας.

Στη Διάσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 100 δήμαρχοι και εκπρόσωποι των πόλεων, που είναι μέλη της Ομοσπονδίας, καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες από τη διεθνή τουριστική κοινότητα. Στόχος της διάσκεψης ήταν η συζήτηση των κύριων ζητημάτων που απασχολούν τη διεθνή τουριστική κοινότητα σε επίπεδο αστικών τουριστικών προορισμών και υπό το πρίσμα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η ανταλλαγή απόψεων και η παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών, καθώς και πιο εξειδικευμένα θέματα σχετικά με τις τάσεις και τις τρέχουσες εξελίξεις ως προς την ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Τον Δήμο Αθηναίων, που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη Διάσκεψη, εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων κ. Φώτης Προβατάς και ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) κ. Γιώργος Μπρούλιας.

Χαρακτηριστικό της βαρύτητας που προσδίδει ο Δήμος Αθηναίων στη συμμετοχή του στο Δίκτυο Πόλεων Τουρισμού, αλλά και ενδεικτικό της αναγνώρισης της οποίας τυγχάνει η Αθήνα εντός της Ομοσπονδίας, είναι ότι ο κ. Προβατάς εξελέγη ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
 
Ταυτόχρονα, ο Δήμος της Αθήνας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το WTCF, με το οποίο προσδιορίζεται το πλαίσιο επιδίωξης κοινών στόχων και η στενότερη συνεργασία μεταξύ των μελών του Δικτύου.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διάσκεψης, ο κ. Προβατάς αναφέρθηκε στους αρνητικούς οικονομικούς, κοινωνικό-πολιτικούς, γεωπολιτικούς, αλλά και απρόβλεπτους (π.χ. φυσικές καταστροφές) παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα και τη θέση ενός αστικού τουριστικού προορισμού και υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τουρισμός σε κάθε προσπάθεια ανάσχεσης της ύφεσης και ανάκαμψης της οικονομίας, εφόσον υπάρχει σχέδιο και συντονισμός κινήσεων μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, του κεντρικού κράτους και των εμπλεκόμενων φορέων της αγοράς.  

Στο πλαίσιο των Εργασιών της Διάσκεψης, διοργανώθηκε σειρά Workshops επί ειδικών θεμάτων που απασχολούν τα μέλη της Ομοσπονδίας. Στο workshop με θέμα “Challenges and Opportunities for Sustainable Tourism Development” o κ. Μπρούλιας παρουσίασε την εμπειρία της Αθήνας ως προς τον συνδυασμό των στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης και της τουριστικής πολιτικής της πόλης, ανέλυσε τους βασικούς άξονες του έργου “Αθήνα 2020” και τα μεγάλα έργα πνοής που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στην πόλη και τέλος, αναφέρθηκε στα μοναδικά και ειδικά χαρακτηριστικά της Αθήνας ως ιδανικού τουριστικού και συνεδριακού προορισμού και κρουαζιέρας, και είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών οργανισμών  της διεθνούς και κινεζικής αγοράς.

Τη συμμετοχή της πόλης στην παράλληλη έκθεση World Tourism Cities Expo, υποστήριξε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, με δικό της περίπτερο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο της Αθήνας επισκέφθηκαν περισσότεροι από 55.000 Κινέζοι πολίτες, στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, τα τουριστικά έντυπα της ΕΑΤΑ για την Αθήνα, χάρτες κ.ά.

Επιπρόσθετα, το Περίπτερο της Αθήνας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι κινεζικών media, έντυπων και ηλεκτρονικών, καθώς και μεγάλος αριθμός στελεχών και εκπροσώπων τουριστικών γραφείων και τουριστικών επιχειρήσεων εξερχόμενου τουρισμού της τουριστικής αγοράς του Πεκίνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024