Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜπάλωμα με κορμούς δέντρων στο κρουαζιερόπλοιο Dream

Μπάλωμα με κορμούς δέντρων στο κρουαζιερόπλοιο Dream

Έναν πρωτότυπο τρόπο για τον περιορισμό εισροής υδάτων στο κρουαζιερόπλοιο Dream, που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των 931 επιβατών και 341 ναυτικών, είχαν βρει οι υπεύθυνοι του κρουαζιερόπλοιου, που […]

Έναν πρωτότυπο τρόπο για τον περιορισμό εισροής υδάτων στο κρουαζιερόπλοιο Dream, που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των 931 επιβατών και 341 ναυτικών, είχαν βρει οι υπεύθυνοι του κρουαζιερόπλοιου, που εμφάνισε επικίνδυνη κλίση<...>την προηγούμενη εβδομάδα στο λιμένα της Ρόδου, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του πλοίαρχου.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, κ. Βασίλη Κασίμη, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, όταν το κρουαζιερόπλοιο έπλεε προς την Αλάνια της Τουρκίας και εντοπίστηκε μικρή διαρροή λυμάτων από τη μια δεξαμενή βόθρου. «Λόγω στενότητας χρόνου και μη ύπαρξης τεχνικών ευκολιών στο συγκεκριμένο λιμάνι, σε συνδυασμό με την περίοδο εορτής του ραμαζανίου, όπου όλα υπολειτουργούν στις μουσουλμανικές χώρες, αποφασίσαμε και ταπώσαμε τις δύο συγκεκριμένες εξαγωγές με δύο ξύλινες τάπες σαν μέτρο ασφάλειας» εξήγησε ο πλοίαρχος. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τους δύτες, που εντόπισαν κορμούς δέντρων στα σκαριά του πλοίου.

Μετά τον απόπλου του Dream από την Αλάνια με προορισμό τη Ρόδο εμφανίστηκε όμως υπερχείλιση στους βόθρους και όταν το πλοίο προσέγγισε το λιμένα της Ρόδου παρατηρήθηκε κλίση περίπου δέκα μοιρών, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ο απόπλους του και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του πλοιάρχου, του α΄ μηχανικού, του αρχιμηχανικού, του υπάρχου και του ισραηλινού πλοιοκτήτη (που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο) για πρόκληση ναυαγίου με τη μορφή της προσάραξης από πρόθεση και για διατάραξη της ασφάλειας πλοίων από πρόθεση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024