Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜπήκαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Δυτική Μακεδονία
Αγροξένια

Μπήκαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Δυτική Μακεδονία

Πραγματικότητα είναι πλέον η Ένωση Αγροτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας καθώς υπογράφηκε και συστήθηκε νομότυπα από 25 καταρχήν επιχειρηματίες του αγροτουρισμού, από όλη τη Δυτική Μακεδονία. Στη νεοσύστατη Ένωση Αγροτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, η νεοεκλεγείσα διοίκηση αποτελείται…

Πραγματικότητα είναι πλέον η Ένωση Αγροτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας καθώς υπογράφηκε και συστήθηκε νομότυπα από 25 καταρχήν επιχειρηματίες του αγροτουρισμού, από όλη τη Δυτική Μακεδονία. Στη νεοσύστατη Ένωση Αγροτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, η<...> νεοεκλεγείσα διοίκηση αποτελείται από τους:

  • Βασιλείου Θεόδωρο, Ξενώνας Απόσκεπος, Πρόεδρο,
  • Χατζή Γιάννη, Οινοποιείο, Αντιπρόεδρο,
  • Τόρτοκα Aνθιμο, Επαύλεις Αετόζι, Γεν.Γραμματέα,
  • Μάρα Ηλία, Ξενώνας Ίασπις, Ταμία,
  • Τούσινα Βασιλική, Ξενοδοχείο Ελίμεια 3, Ειδ.Γραμματέα,
  • Βασιλειάδη Σωτήρη, Ταβέρνα Κρασόσταμο, Μέλος, και
  • Γώγο Κωνσταντίνο, inFlorina, Μέλος,

«Ξεκινήσαμε οι 25 πρώτοι επιχειρηματίες, για να συστήσουμε την Ένωση Αγροτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και περιμένουμε και όλοι οι άλλοι επιχειρηματίες να έρθουν κοντά μας και να γίνουν μέλη του συνδικαλιστικού σωματείου των επιχειρηματιών του αγροτουρισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ.Βασιλείου.

Ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης κ. Τόρτοκας Aνθιμος είπε «Οι επιχειρηματίες του αγροτουρισμού είναι ιδιοκτήτες των παρακάτω κατηγοριών επιχειρήσεων: Μικρών παραδοσιακών ξενοδοχείων, Εστιατορίων και ταβερνών με τοπική παραδοσιακή γαστρονομία, Εργαστηρίων τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (τρόφιμα και τεχνήματα), Καταστημάτων πώλησης τοπικών αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων, Οργανωτών δραστηριοτήτων υπαίθρου, πανηγυριών & εκδηλώσεων».

Ο Γεν. Γραμματέας της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ τόνισε «Μέχρι σήμερα, η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ δέχεται ότι ως επιχειρηματίες του αγροτουρισμού, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται αυτοί που έχουν τουλάχιστον δύο από τις παραπάνω κατηγορίες, και έχουν ισχυρή σύνδεση με την αγροτική γη-εκμετάλλευση».

Η Ένωση Αγροτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας θα είναι παρούσα στις 11/12/07 στην Καλαμάτα, στην υπογραφή της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, ενώ θα συμμετέχει στο stand «ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ», στην 3η Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στη Φλώρινα, στο νέο δημοτικό πάρκο Φλώρινας, από Παρασκευή 14 Δεκ μέχρι την Κυριακή 16/12.

Επίσης, για την Ένωση Αγροτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, θα ακουστούν προτάσεις στην συνάντηση του ΚΕΠΕ Κοζάνης, στις 14/12/07 στην Πτολεμαΐδα και στις Πρέσπες, την Κυριακή 16/12/07 στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών.

Οι επιχειρηματίες από τη Δυτική Μακεδονία θα μετέχουν στις 22/1/2008 στα Ιωάννινα, στην 9η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, σαν μια πρώτη ανταλλαγή εμπειριών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024