Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαNational Geographic Traveller Food Festival: 6.000 Λονδρέζοι γνώρισαν την ελληνική κουζίνα
Γαστρονομία

National Geographic Traveller Food Festival: 6.000 Λονδρέζοι γνώρισαν την ελληνική κουζίνα

Περίπου 6.000 Βρετανοί επισκέπτες της έκθεσης γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργάνωσε 16 και 17 Ιουλίου 2022 στο Λονδίνο, το δημοφιλές βρετανικό περιοδικό 'National Geographic Traveller' γνώρισαν τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας.

Η αυθεντική ελληνική κουζίνα και η ποικιλομορφία της γαστρονομίας στην Ελλάδα είχαν την τιμητική τους την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Περίπου 6.000 Βρετανοί επισκέπτες της έκθεσης γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργάνωσε 16 και 17 Ιουλίου 2022 στο Λονδίνο, το δημοφιλές βρετανικό περιοδικό “National Geographic Traveller” γνώρισαν τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας.


Αριστερά: Ο σεφ κ. Γ. Χατζόπουλος, η κα Μάντυ Καλλιοντζή, ο κ. Α. Αγγελόπουλος  και ο σεφ Μ. Πολίτης  της γαστρονομικής δράσης Sympossio και του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Hotels με την υφυπουργό Τουρισμού  κα. Σοφία Ζαχαράκη. Δεξιά: Από αριστερά, ο σεφ Κ. Γιώργος Παλησίδης, η κα Μαρία Πουλουξή  και ο κ. Κ. Χαντζαρίδης από τον Οργανισμό Προβολής Θεσσαλονίκης με επισκέπτες της έκθεσης.

Με στόχο να γνωρίσουν τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και τις πλούσιες γεύσεις τις Ελλάδας, η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας διοργάνωσε μια εμπνευσμένη και πρωτότυπη παρουσία για την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση, προκαλώντας πολλά θετικά σχόλια και ερωτήσεις για τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Η έκθεση “National Geographic Traveller Food Festival” απευθυνόταν σε κοινό που είναι λάτρεις της γαστρονομίας και ενδιαφέρεται για πολιτισμό, ταξίδια και πολυτέλεια.

“Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ δε θα μπορούσαν να λείπουν από το National Geographic Traveler Food Festival που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η ανάδειξη και η προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό και γενικότερα του γαστρονομικού τουρισμού είναι ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Η ενίσχυση του τουρισμού εμπειρίας αναδεικνύει το μοναδικό τουριστικό μας προϊόν και πολύ περισσότερο την αυθεντικότητα του τόπου μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την υπηρεσία ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, τους σεφ που πήραν μέρος με τις δημιουργικές συνταγές τους, καθώς κι όλους συμμετέχοντες για την επιτυχία της ελληνικής παρουσίας. Όλοι μαζί, με καλή συνεργασία, μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για την ελληνικό τουρισμό”, δήλωσε από την Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης.


Αριστερά: Από αριστερά η νικήτρια του Masterchef UK 2019 σεφ Ειρήνη Τζώρτζογλου, η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας  κα Ελένη Σκαρβέλη, ο σεφ Γιώργος κ. Παλισίδης και ο κ. Γιώργος Νυφούδης του εστιατορίου The Life Goddess. Δεξιά: Ο σομελιέ κ. Κλέαρχος Κανελλάκης κατά τη διάρκεια οινογνωσίας κρητικών οίνων του Wines of Crete στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Δύο περίπτερα ΕΟΤ – Συμμετοχές
Για τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας εξασφαλίστηκαν από τον ΕΟΤ, δύο περίπτερα, καθώς και η χορηγία του “Cinnamon Theatre” (ενός από τα δύο θέατρα παρουσιάσεων masterclass της έκθεσης)  όπου η Ελλάδα είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει ελληνικές συνταγές με τοπικά προϊόντα και το κοινό να δοκιμάσει τα ελληνικά πιάτα. Τα masterclasses που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης πλαισιώθηκαν από τους παρακάτω συμμετέχοντες:

  • Περιφέρεια Κρήτης, μέσω των chefs του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Hotels
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω της chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω των chefs του ξενοδοχειακού ομίλου Mitsis Hotels
  • Οργανισμός Προβολής Θεσσαλονίκης μέσω του σεφ Γιώργου Παλησίδη και του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρωτεύουσα γαστρονομίας της UNESCO μέσω των chefs του ERGON.
  • Ειρήνη Τζώρτζογλου, νικήτρια σεφ του Masterchef UK 2019
  • Τηλέμαχος Αργυρίου, chef του εστιατορίου Kalimera London
  • Symposio, γαστρονομική δράση του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Hotels.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν στα ελληνικά περίπτερα 20 masterclasses και συνολικά 38 διαφορετικές παρουσιάσεις ελληνικών συνταγών, τοπικών προϊόντων, ελληνικών κρασιών και ποτών.

Εκτός από τα masterclasses των Ελλήνων σεφ που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για το Φεστιβάλ, το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε παρουσίαση vegan ελληνικών συνταγών από την influencer/plant based chef Nikki Webster, τα ελληνικά δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου The Life Goddess και Ergon, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσίαση ελληνικών μοναδικών συνταγών όπως γιουβαρλάκια, σφακιανή πίτα, τραχανά Λέσβου με ούζο και γαρίδες, κρητικά σαλιγκάρια γιαχνί, Κερκυραϊκή παστιτσάδα κ.ά.


Αριστερά: O mixologist και Brand Ambassador του METAXA,  κ. Χάρης Γεράκης. Δεξιά: Από αριστερά, ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος PR & Media του Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, η σεφ κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας κα Ελένη Σκαρβέλη και η κα Λουκία Ζαφείρη, υπεύθυνη marketing του Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας.Η γνωστή στο βρετανικό κοινό σεφ και νικήτρια του Masterchef 2019 στο Ην. Βασιλείο, κα Ειρήνη Τζώρτζογλου εκτός από τα masterclasses με κριθαρώτο μελιτζάνας, έδωσε μαθήματα γευσιγνωσίας για την διαφοροποίηση του ελληνικού παρθένου ελαιόλαδου και του ελληνικού μελιού, ενώ στο περίπτερο διαμορφωμένο ως ελληνικό deli προσφέρθηκε φέτα Δωδώνης, γίγαντες από την εταιρία ελληνικών προϊόντων Odysea, μελεκούνια από τη Ρόδο, κρητικός ντάκος, μαστίχα Χίου, Μακεδονικός χαλβάς, μπουγάτσα Θεσσαλονίκης και ελληνικό καρπούζι.

Ταυτόχρονα με τα masterclasses μαγειρικής, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μπαρ του περιπτέρου, πραγματοποιήθηκε οινογνωσία κρητικών οίνων με την υποστήριξη του Wines of Crete από τον σομελιέ κ. Κλέαρχο Κανελλάκη, degustasion τσίπουρου, παραδοσιακός ελληνικός καφές με λουκούμια Σύρου, φραπέ με τσουρέκι Θεσσαλονίκης, αλλά και cocktails μαστίχας από την Axia και masterclass κοκτέιλς από τον mixologist / Ambassador του Metaxa, κ. Χάρη Γεράκη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούσαν να συμμετέχουν σε διαγωνισμό με έπαθλο για δύο  τυχερούς νικητές ένα ταξίδι στην Κέρκυρα ευγενική προσφορά του Τour Οperator Sunvil και δωρεάν διαμονές στην Χίο, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στην έκθεση εκτός των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των ελληνικών προορισμών που συμμετείχαν, παρευρέθηκε και η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις του ελληνικού περιπτέρου, πραγματοποίησε συνεντεύξεις και συνομίλησε με πληθώρα δημοσιογράφων και influencers, προωθώντας περαιτέρω την ελληνική γαστρονομία και τον οινοτουρισμό.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από το κοινό και τους συνεκθέτες για το εικαστικό του περιπτέρου που φιλοτεχνήθηκε αποκλειστικά για την Ελλάδα από την καλλιτέχνη γραφίστρια Silja Goetz, προβάλλοντας την ελληνικότητα και την σύνδεσή της με την γαστρονομία. Η μεγάλη απήχηση της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση ήταν έκδηλα εμφανής και από την μεγάλη κάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ελληνικών πιάτων από influencers που επισκέφθηκαν την έκθεση.

Στην κεντρική φωτογραφία, αριστερά η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας κα Ελένη Σκαρβέλη και η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη. Δεξιά, η σεφ κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που παρουσίασε συνταγές από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024