Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα Δημοκρατία και ΕΟΤ αισιοδοξούν για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στο τουρισμό

Νέα Δημοκρατία και ΕΟΤ αισιοδοξούν για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στο τουρισμό

Τη βεβαιότητά του ότι αν κινηθούμε αποφασιστικά θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος στο τουρισμό εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες…

Τη βεβαιότητά του ότι αν κινηθούμε αποφασιστικά θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος στο τουρισμό εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας<...> Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, από τις Βρυξέλλες, όπου επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΟΤ στη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να τονίσει την σημασία του να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού λόγω του επικείμενου πολέμου στο Ιράκ.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός που διαθέτει ιδιαίτερες φυσικές καλλονές και υπενθύμισε ότι σε λίγους μήνες θα διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη για εφαρμογή επιθετικής πολιτικής στο τομέα της προβολής της χώρας μας.

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για την μελλοντική πορεία της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα και του προέδρου του ΕΟΤ.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, σε δηλώσεις του προς το TravelDailyNews, τόνισε ότι τα μηνύματα από τα γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ δημιουργούν την σχετικά αισιόδοξη αίσθηση, ότι παρά τα υφιστάμενα προβλήματα στην πορεία της τουριστικής ζήτησης, εν τέλει, μετά την λήξη του πολέμου, η ζήτηση θα ανακάμψει και θα καλυφθεί το κενό.

Ο κ. Πατέλλης επισήμανε, ταυτόχρονα, την σημαντικότητα του να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προβολής του Ελληνικού τουρισμού. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι τέσσερις επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του ιδιωτικού τομέα και θα χειριστούν τις ποικίλες μορφές αντίδρασης σε επίπεδο προβολής και επικοινωνίας στην κρίση του τουρισμού λόγω του πολέμου στο Ιράκ, θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Σημειώνεται, ότι η απόφαση για την δημιουργία των επιτροπών ελήφθη πριν λίγες μέρες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΤ με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του τουριστικού κλάδου. Οι επιτροπές αυτές αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο.

Ο κ. Πατέλλης επισήμανε, επίσης, ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος για την αναστολή ταξιδιών τόσο προς την χώρα μας όσο και προς/από Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Επιπλέον, σημείωσε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει μια εικόνα ανησυχίας για τα ταξίδια μεγαλύτερης από αυτή που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024