Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέα γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Νέα γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Με ένα ακόμη δρομολόγιο, που στόχο έχει την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις μετακινήσεις του από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοινώνουν την έναρξη της […]

Με ένα ακόμη δρομολόγιο, που στόχο έχει την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στις μετακινήσεις του από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοινώνουν την έναρξη της νέας γραμμής Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη, από<...>29 Απριλίου 2007.

Η αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων είναι απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, στο πλαίσιο των κυβερνητικών δράσεων για την περιφερειακή ανάπτυξη. Την εκτέλεση των δρομολογίων στη γραμμή, ανέλαβαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές κατόπιν Διεθνούς Διαγωνισμού, όπως ορίζει σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία για τις άγονες γραμμές.

Η Καλαμάτα αποτελεί τον 37ο προορισμό εσωτερικού των Ο.Α. και η νέα γραμμή ενισχύει το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Β. Ελλάδας και Πελοποννήσου, με στόχο την εξυπηρέτηση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.

Παράλληλα, η νέα γραμμή προσφέρει την δυνατότητα ανταπόκρισης με δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Η εξυπηρέτηση της γραμμής, θα γίνεται χωρίς ενδιάμεση στάση με αεροσκάφος τύπου ΑΤR, 48 θέσεων και η απόσταση θα καλύπτεται σε 1 ώρα και 20 λεπτά.

Επέκταση συμφωνίας Code Share με Cyprus Airways

Oι Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν επίσης την επέκταση υφιστάμενης συμφωνίας Κοινού Κωδικού (Code Share) με τις Κυπριακές Αερογραμμές (Cyprus Airways), που προβλέπει την προσθήκη δύο νέων συνδέσεων:


  • Θεσσαλονίκη – Παρίσι – Θεσσαλονίκη

  • Ηράκλειο – Λάρνακα – Ηράκλειο


Υπενθυμίζεται ότι, η σχετική συμφωνία προβλέπει ήδη:

  • την σύνδεση της Αθήνας με τη Λάρνακα και την Πάφο, με 10 πτήσεις την ημέρα και

  • τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Λάρνακα και την Πάφο, με 14 πτήσεις την εβδομάδα.


  • Σημειώνεται πως οι δύο νέες συνδέσεις εξυπηρετούνται με δρομολόγια των Κυπριακών Αερογραμμών τρεις φορές την εβδομάδα.
    Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
    Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

    19/04/2024
    18/04/2024
    17/04/2024
    16/04/2024
    15/04/2024
    12/04/2024