Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού στο θέμα των μουσείων
Συνέντευξη του Π. Γερουλάνου στο ΑΠΕ/ΜΠΕ

Νέα πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού στο θέμα των μουσείων

Tη νέα πολιτική, που επιχειρεί να εφαρμόσει το υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού στο θέμα των μουσείων προκειμένου να λυθούν διαχρονικά προβλήματα και πάγεια αιτήματα ειδικά του τουριστικού κλάδου…

Tη νέα πολιτική, που επιχειρεί να εφαρμόσει το υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού στο θέμα των μουσείων προκειμένου να λυθούν διαχρονικά προβλήματα και πάγεια αιτήματα ειδικά<...> του τουριστικού κλάδου ανέλυσε ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος μιλώνταςστο ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ήδη, έχουν δρομολογηθεί οι μετατάξεις του προσωπικού από οργανισμούς, όπως ο ΟΣΕ, και οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού, προκειμένου να μένουν ανοιχτά τα μνημεία όλη την ημέρα τους μήνες του καλοκαιριού. Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες του υπουργείου σχεδιάζουν καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα και χώρους αφής στα μουσεία.

“Με τις μετατάξεις καταφέραμε να αποκτήσουμε το προσωπικό που χρειαζόμαστε για να κρατήσουμε και κάποια εμβληματικά μνημεία, όπως την Ακρόπολη, ανοιχτά και το χειμώνα. Ελπίζουμε το πρόγραμμα αυτό να επεκταθεί και σε άλλα μνημεία, όπως ο Λευκός Πύργος και η Ολυμπία. Οι υπάλληλοι, που μας ήρθαν από τον ΟΣΕ, έχουν ήδη αρχίσει να εντάσσονται στο δυναμικό μας με επιτυχία και το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι και οι ίδιοι βλέπουν πολύ θετικά τα νέα τους καθήκοντα”, διευκρινίζει ο κ. Γερουλάνος.

Στην παρούσα φάση λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (από τις 08:00 έως τις 19:00) 29 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία και θα λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο όλο το καλοκαίρι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024