Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέο γραφείο πληροφοριών εγκαινίασε ο ΕΟΤ

Νέο γραφείο πληροφοριών εγκαινίασε ο ΕΟΤ

Παρουσία του Προέδρου του ΕΟΤ Ν. Δημάδη, πολλών πρέσβεων ξένων χωρών στην Αθήνα, καθώς και εκπροσώπων όλων των τουριστικών φορέων της χώρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος εγκαινίασε εχθές το πρωί το Γραφείο Πληροφοριών του ΕΟΤ στο κέντρο της Αθήνας…

Παρουσία του Προέδρου του ΕΟΤ Ν. Δημάδη, πολλών πρέσβεων ξένων χωρών στην Αθήνα, καθώς και εκπροσώπων όλων των τουριστικών φορέων<...> της χώρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος εγκαινίασε εχθές το πρωί το Γραφείο Πληροφοριών του ΕΟΤ στο κέντρο της Αθήνας, επί της Λεωφόρου Αμαλίας 26. Σε σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Α. Τσοχατζόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

“Κυρίες και κύριοι, νομίζω ότι ο ελληνικός τουρισμός κάνει σήμερα σημαντικό βήμα. Αποκτά το δικό του σπίτι, παρουσίας της τουριστικής μας πολιτικής μέσα στην καρδιά της Αθήνας. Είναι μία προσπάθεια που διήρκεσε πολύ και αυτό που έχει σημασία, είναι να συνεχιστεί η διαμόρφωση δημιουργικών θέσεων παρουσίας, πληροφόρησης για τον ελληνικό τουρισμό σε περισσότερα σημεία της Αθήνας, αλλά και να επεκταθεί σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, τουλάχιστον στις ολυμπιακές πόλεις άμεσα, -Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος-, που όλες πρέπει να έχουν την ικανότητα ενημέρωσης του πολίτη σε σχέση με τον τουρισμό.

Ο ελληνικός τουρισμός έχει ανάγκη προβολής, πάνω από όλα όμως έχει ανάγκη ενημέρωσης τόσο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των επισκεπτών, που κατά εκατοντάδες χιλιάδες έρχονται σταθερά στη διάρκεια κάθε χρονιάς και αποτελούν τη γέφυρα που συνδέει την αξιοποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Ένα προϊόν που αποκτά πολλαπλή διάσταση, μορφή και περιεχόμενο τα τελευταία χρόνια και μέσα από την ποικιλία και τον πλούτο του, εγγυάται μία συνεχή αύξηση της ζήτησης στις χώρες της Ε.Ε., της Ανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας. Με μία λέξη, παγκόσμια, ο ελληνικός τουρισμός διεκδικεί και πάλι το νέο του ρόλο και τη νέα του θέση.

Χαιρόμαστε, διότι η πρωτοβουλία αυτή εκφράζεται εδώ στην Αθήνα, με αυτή την υποδομή, που συνδεδεμένη με τις νέες ψηφιακές και πληροφορικές δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού, θα δώσει τη δυνατότητα στον κάθε Έλληνα πολίτη να αντιλαμβάνεται με ποιόν τρόπο από το σπίτι του καθημερινά, θα έχει την πληροφόρηση για τα θέματα του τουρισμού. Η ψηφιακή τεχνολογία, το διαδίκτυο, η πύλη πρόσβασης αποκλειστικά για τον τουρισμό, οι δορυφόροι λογαριασμοί, που αποτελούν το νέο εργαλείο του ελληνικού τουρισμού, άνοιξαν νέες προοπτικές. Καινοτομίες και νέες τεχνολογίες, είναι σήμερα το νέο εργαλείο του ελληνικού τουρισμού, τόσο στο επίπεδο της ποιότητας των υποδομών που προσφέρουμε, όσο όμως στο θέμα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, που γίνεται πλέον πρώτης προτεραιότητας θέμα. Η υπό σύσταση νέα εταιρία προβολής και διαφήμισης του τουρισμού μας, ως θυγατρική εταιρεία του ΕΟΤ, θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο παρέμβασής μας, σε όλο τον κόσμο για να μπορέσουμε να δώσουμε τη διευρυμένη πληροφόρηση και ενημέρωση που χρειαζόμαστε.

Επισημαίνω εδώ και τη βοήθεια των ξένων διπλωματικών αρχών, που συμβάλλουν, ώστε οι δημόσιες σχέσεις του ελληνικού τουρισμού με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται, να βρουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Ευχαριστούμε για αυτή τη συνεργασία. Κυρίως ενδιαφερόμαστε όμως, να δείξουμε ότι σε κάθε Έλληνα και σε κάθε ξένο που έρχεται να επισκεφθεί την Ελλάδα, μέσα από αυτά τα κέντρα ενημέρωσης, όπως το σημερινό, θα υπάρξει μία άμεση υποστήριξη.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του ΕΟΤ για αυτή την προσπάθεια, όπως και σε όλους όσοι δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η υποδομή και καλή δύναμη για την ολοκλήρωση της υποδομής αυτής τις επόμενες εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν. Θα είναι μία πετυχημένη διοργάνωση, που το εγγυάται η μικρότερη χώρα του κόσμου που ανέλαβε ποτέ να κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι βέβαιος, ότι θα μπορέσουμε, στη βάση αυτής της επιτυχίας των υποδομών που κτίστηκαν για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα αποκτήσουμε τα επόμενα χρόνια, ασύγκριτα πλεονεκτήματα, μοναδικά, που θα δώσουν ανταγωνιστική, νέα, -πέραν των σημερινών συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας-, ικανότητα στον ελληνικό τουρισμό”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου το πώς το νέο γραφείο θα εξυπηρετεί τους πολίτες, αλλά και τους ξένους τουρίστες, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι «Είναι η ψηφιακή τεχνολογία που δίνει νέες δυνατότητες. Τα κέντρα πληροφόρησης του ελληνικού τουρισμού, πρώτα εδώ στην Αθήνα, αλλά και σε περισσότερα σημεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως επίσης στις ολυμπιακές πόλεις, αποτελούν μία άμεση δυνατότητα ενημέρωσης του κάθε τουρίστα, αλλά και έλληνα πολίτη, που ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί πλέον για το σύνολο των δυνατοτήτων που προσφέρει ο ελληνικός τουρισμός. Σε όλα τα πλούσια εναλλακτικά προϊόντα τουρισμού που υπάρχουν στη χώρα μας, με την ψηφιακή τεχνολογία, θα έχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης ο πολίτης, με κάθε ερώτημα, είτε αφορά τιμή, υπηρεσίες, συνθήκες, άλλες δυνατότητες, που μπορεί να έχει σε κάθε μία περιοχή της Ελλάδας. Είναι μία μεγάλη προσφορά για τον ελληνικό τουρισμό και νομίζω ότι αυτό έχουμε υποχρέωση να το παρέχουμε στα εκατομμύρια τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο και χρειάζονται να βρουν μία βάση άμεσης, απλής, κατανοητής πληροφόρησης».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024