Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέο μπλόκο ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα
Επηρεάζονται και τα δρομολόγια του ΟΣΕ

Νέο μπλόκο ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα

Νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα από τα δύο από τα 14 σωματεία της Π.Ν.Ο., εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων, παρά την απόφαση που έλαβε το συνδικάτο να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση. Μιλώντας χθες στον Ρ/Σ “Βήμα 99,5”, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος…

Νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα από τα δύο από τα 14 σωματεία της Π.Ν.Ο., εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων, παρά την απόφαση που έλαβε το συνδικάτο<...> να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση.

Μιλώντας χθες στον Ρ/Σ “Βήμα 99,5”, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κ. Νίκος Ξουράφης, δήλωσε: “Αύριο (σ.σ. σήμερα) δεν θα φύγουν καράβια από το λιμάνι του Πειραιά. Αν η κυβέρνηση επιλέξει να χτυπήσει την αυριανή απεργία, θα έχει την ευθύνη”, υπογραμμίζοντας ότι τα φαινόμενα έντασης προκαλούν τηλεοπτικοί σταθμοί που αναπαράγουν τις ανακοινώσεις της Ένωσης Εφοπλιστών.

Ο κ. Ξουράφης τόνισε πάντως ότι στην απεργία συμμετέχουν, εκτός από τα δυο σωματεία ΠΕΜΕΝ και Στέφενσων, και εργαζόμενοι από άλλα σωματεία, ανεξαρτήτως της θέσης που έχει πάρει η ΠΝΟ.

ΕΒΕΠ: Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων

Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων απεύθηνε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γ. Κασιμάτης, στις δυο ναυτεργατικές ενώσεις. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κάνει λόγο για ενέργειες που καταδεικνύουν ανωριμότητα και καταδικάζονται στο σύνολό τους από την ελληνική κοινωνία, ενώ σημειώνει ότι “ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί πλέον να επιδείξει άλλες ανοχές”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασιμάτης αναφέρει στη δήλωσή του: “Καταδεικνύεται μια ανωριμότητα η οποία δυστυχώς θα έχει και το ανάλογο τίμημα. Ο κόσμος, η κοινωνία, έχουν καταδικάσει αυτές τις ενέργειες. Δεν είναι δυνατόν σήμερα κάποιες κοινωνικές ομάδες που θεωρούν ότι θίγονται από ορισμένα μέτρα, να αποκλείουν την δυνατότητα πρόσβασης χιλιάδων ταξιδιωτών στα πλοία, σε μια περίοδο κατά την οποία η τουριστική κίνηση σχεδόν τριπλασιάζεται και το λιμάνι του Πειραιά καλείται να εξυπηρετήσει ολόκληρη την νησιωτική Ελλάδα.

Καλώ τους συνδικαλιστές να αναστείλουν την απεργία τους, διαφορετικά οφείλω να τους προειδοποιήσω ότι ο εμπορικός κόσμος δεν θα μπορεί πλέον να επιδείξει άλλες ανοχές, σε μια εποχή που η οικονομία και, συνεπώς, το μέλλον της χώρας διακυβεύονται από ενέργειες τέτοιου είδους. Όλα έχουν ένα μέτρο. Και η κοινωνία θα αντιδράσει ανάλογα. Ειδικά, όταν πρόκειται για ενέργειες που προκαλούν έναν ακόμα διασυρμό της χώρας μας, αφού κάτι τέτοιο δεν περνά απαρατήρητο διεθνώς. Εάν η κατάσταση συνεχιστεί θα υπάρξει και η ανάλογη απάντηση από εμάς”.

Αντιδρά η ΔΡΑΣΗ για την απόφαση των συνδικάτων

Η ΔΡΑΣΗ, η πολιτική κίνηση του Στέφανου Μάνου σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Τα συνδικάτα των ναυτεργατών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ ήδη ανακοίνωσαν ότι κανένα σκάφος δεν θα αποπλεύσει αύριο από το λιμάνι του Πειραιά. Προανήγγειλαν, δηλαδή, την άσκηση παράνομης βίας και παρακώλυσης συγκοινωνιών, προανήγγειλαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τη διάπραξη εγκλημάτων και προκάλεσαν, ουσιαστικά, την οργανωμένη Πολιτεία να τους αντιμετωπίσει, για να αποδείξουν ότι είναι υπεράνω του νόμου.

Η Πολιτεία πρέπει να αντιδράσει, όχι για λόγους αντεκδίκησης ή πολιτικής σκοπιμότητας, αλλά επειδή αυτό είναι όχι απλώς το σωστό, αλλά ο πρώτος όρος για την ύπαρξή της: η τήρηση της νομιμότητας. Εξ άλλου, δεν έχει πλέον τη δικαιολογία του αιφνιδιασμού. Εάν και αυτή τη φορά η Πολιτεία αποφύγει να κάνει το στοιχειώδες, να εμποδίσει την παρανομία ή να συλλάβει όσους την διαπράττουν, θα καταστήσει σαφές προς όλο τον κόσμο, αλλά και όλους, όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα, ότι η κρατική ισχύς είναι γράμμα κενό. Θα ενθαρρύνει την περαιτέρω αυθαιρεσία η οποία μπορεί να οδηγήσει, ας μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλά μας, ακόμη και στην κατάλυση του πολιτεύματος.

Η Δράση ζητεί από την Πολιτεία να πράξει επιτέλους ό,τι ορίζουν οι νόμοι – τίποτε περισσότερο ή λιγότερο”.

Όσον αφορά στον ΟΣΕ, το πρόγραμμα των δρομολογίων του επηρεάζεται και σήμερα, αλλά και την Τετάρτη, εξαιτίας της απεργίας. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι οι επιβάτες να ενημερώνονται από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024