Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΝέος διαγωνισμός για άγονες γραμμές
Ατυπη συζήτηση Δ. Ρέππα και Ν. Σηφουνάκη με τους συντάκτες του Υπ. Μεταφορών

Νέος διαγωνισμός για άγονες γραμμές

Οι κάτοικοι των λεγόμενων άγονων γραμμών δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς αεροπορική σύνδεση, ενώ ο διαγωνισμός που πρόκειται να προκηρυχθεί, ίσως και εντός της εβδομάδος, θα είναι ανοιχτός, δημοκρατικός, αξιόπιστος και χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από την…

Οι κάτοικοι των λεγόμενων άγονων γραμμών δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς αεροπορική σύνδεση, ενώ ο διαγωνισμός που πρόκειται να προκηρυχθεί, ίσως και εντός της<...>εβδομάδος, θα είναι ανοιχτός, δημοκρατικός, αξιόπιστος και χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από την άτυπη συζήτηση που είχαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας και ο υφυπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης με τους διαπιστευμένους στο υπουργείο συντάκτες.

Αφορμή για τη συζήτηση αυτή ήταν η μαραθώνια, όπως εξελίχθηκε, συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου και της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τους εκπροσώπους των επτά αεροπορικών εταιρειών, που είχαν συμμετάσχει στον προηγούμενο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές, ο οποίος τελικά ακυρώθηκε λόγω των εκλογών.

Από τα όσα είπαν οι δύο υπουργοί προκύπτουν τα εξής:

  • Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών, που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, Aegean και Olympic airlines εμμένουν τις θέσεις τους και δε διαφοροποιήθηκαν ως προς τη διαδικασία του διαγωνισμού.
  • Ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί με βάση τον κανονισμό 1008 της ΕΕ. Μέχρι τέλος του μηνός θα διεξαχθεί και τέλος του έτους θα έχει λήξει το θέμα. Αν μέχρι τότε προκύψουν προβλήματα υπάρχουν διάφοροι τρόποι να επιλυθεί το πρόβλημα.
  • Η ΥΠΑ έχει αναλάβει να προσεγγίσει τους ενδιαφερόμενους ώστε να υπάρξει προώθηση λύσης τέτοια που να διασφαλίζει όλους.
  • Το υπουργείο θα περιμένει εισηγήσεις της ΥΠΑ ενώ δεν αποκλείεται και νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους των εταιρειών.
  • Στις προθέσεις του υπουργείου είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ΥΠΑ, ούτως ώστε να λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή.
  • Οι εκπρόσωποι των επτά εταιριών που συμμετείχαν στη συνάντηση εξήραν την πρωτοβουλία του υπουργείου για τη συνάντηση αυτή σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά και είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

03/10/2023
02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023