Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 36,34% – Άρχισαν οι διεργασίες για τον σχηματισμό της νέας κυβερνησης
Τουρισμός και πολιτική

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 36,34% – Άρχισαν οι διεργασίες για τον σχηματισμό της νέας κυβερνησης

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε στις 15:30 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ στις 4 το απόγευμα γίνεται η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού. Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ορκιστεί αύριο, Τριτη 27 Ιανουαρίου.

Συμφωνία για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε ο κ. Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα εντός της ημέρας, όπως δήλωσε μετά τη συνάντησή του, με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Στις 16:00, στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού.

“Από αυτή, τη στιγμή, υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα. “Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα”, συμπλήρωσε.

Τόνισε πως το κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται κατά πάσα πιθανότητα αύριο. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 15:30 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ στις 16:00 θα γίνει η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να μην υπάρξει θρησκευτική ορκωμοσία. Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ορκιστεί την Τρίτη.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί εντός της Δευτέρας και με τον επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες θα έχει συνομιλίες και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο επερχόμενος πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Φώτη Κουβέλη.

Στην ομιλία του, που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο νέος πρωθυπουργός τόνισε: “Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε σήμερα καθαρή,ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστροφής, τον αυταρχισμό και μία πενταετία ταπείνωσης και οδύνης. Ο λαός μας, έκανε το βήμα μπροστά στην ιστορία. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του λαού ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν”.

Και πρόσθεσε: “Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα αγωνιστούμε για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, των ολιγαρχιών. Νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας. Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των λαών της ΕΕ, η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί δίκαιη και αμοιβαία επωφελή λύση. Η Ελλάδα θα προσέλθει με το εθνικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων, χωρίς νέα ελλείμματα αλλά και χωρίς εξωπραγματικά και ανέφικτα πλεονάσματα. Ούτε ρήξη ούτε υποταγή”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης να αποκτήσει η χώρα και ο λαός μας ξανά την χαμένη τους αξιοπρέπεια.

“Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, παρέλαβα τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αντέξαμε, αποτρέψαμε τα χειρότερα, βγάλαμε τη χώρα από την ύφεση και τα ελλείμματα, βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη και για την έξοδο από την κρίση. Δημιουργήσαμε μία κανούργια παράδοση συναινέσεων και διακομματικών κυβερνήσεων. Υποχρεωθήκαμε και πήραμε επώδυνα μέτρα και έγιναν και σφάλματα αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα” τόνισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ακόμη: “Παραδίδω μία χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, μία χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση. Παραδίδω μία χώρα που είναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ. Για το καλό του τόπου, εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει. Έχω ήσυχη συνείδηση, γιατί είπα την αλήθεια μέχρι τέλους στον λαό. Εύχομαι να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου”.

Aποτελέσματα στο 99,8% της Επικράτειας
Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, στο 99,8% της Επικράτειας, έχουν ως εξής:

  • ΣΥΡΙΖΑ: 36,34%, έδρες 149
  • ΝΔ: 27,81%, έδρες 76
  • Χρυσή Αυγή: 6,28%, έδρες 17
  • ΠΟΤΑΜΙ: 6,05%, έδρες 17
  • ΚΚΕ: 5,47%, έδρες 15
  • ΑΝΕΛ: 4,75%, έδρες 13
  • ΠΑΣΟΚ: 4,68%, έδρες 13
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024