Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΝομαρχία Λάρισας και Δήμος Φαρσάλων σχεδιάζουν την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης
"Στα σκαριά" ο Απιδανός, μνημείο για τον Αχιλλέα, μουσειακός χώρος κ.ά.

Νομαρχία Λάρισας και Δήμος Φαρσάλων σχεδιάζουν την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης

Η Νομαρχία Λάρισας και ο Δήμος Φαρσάλων βρίσκονται ήδη σε κοινή πορεία για τη δημιουργία πολιτιστικών και αρχαιολογικών υποδομών στα Φάρσαλα με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την…

Η Νομαρχία Λάρισας και ο Δήμος Φαρσάλων βρίσκονται ήδη σε κοινή πορεία για<...> τη δημιουργία πολιτιστικών και αρχαιολογικών υποδομών στα Φάρσαλα με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας της πόλης. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για ένταξη έργων προς αυτήν την κατεύθυνση. Στη Νομαρχία Λάρισας πραγματοποιήθηκε ήδη συνάντηση του νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρού και της δημάρχου Φαρσάλων κας Μαρίας Ίφου, στην οποία εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του σχεδίου.

Τα βασικά στοιχεία του σχεδίου ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου των Φαρσάλων, εστιάζονται στα ακόλουθα σημεία:
– Ανάδειξη των πηγών του ποταμού Απιδανού. Πρόκειται για ένα χώρο μέσα στην πόλη με ισχυρό μυθολογικό φορτίο που σήμερα είναι εγκαταλειμμένος. Ο Δήμος Φαρσάλων ολοκλήρωσε μελέτη για την ανάπλαση του την οποία η νομαρχία θα εντάξει στο Δ΄ ΚΠΣ.
– Κατασκευή του ανδριάντα του Αχιλλέα. Η Νομαρχία Λάρισας, σε συνεργασία με το Δήμο, κίνησαν ήδη τις διαδικασίες για την ανάθεση του μνημείου του Αχιλλέα, που πιθανότατα θα κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία της πόλης και το οποίο θα είναι χώρος αναφοράς για τα Φάρσαλα και προσδιορισμού της ταυτότητας της πόλης.
– Δημιουργία ειδικού μουσειακού χώρου, μέσα στον οποίο ο επισκέπτης -με τη χρήση νέων τεχνολογιών και εικονικής πραγματικότητας θα παρακολουθεί ένα πολυθέαμα με την ιστορία των Φαρσάλων, με έμφαση στην περίοδο της μυθολογίας. Το έργο θα υλοποιήσει η Νομαρχία Λάρισας και για το σκοπό αυτό εξετάζονται διάφορες λύσεις ως προς το κτίριο που αυτό θα στεγαστεί.

Μακροπρόθεσμα, και με τη μεταφορά της λαϊκής από τον Ιανουάριο, ο Δήμος Φαρσάλων μελετά τη δημιουργία θεματικού πάρκου γύρω από την ιστορία της πόλης, ενώ στις προθέσεις του Δήμου είναι και η διεξαγωγή Διεθνούς Συνεδρίου για τον Αχιλλέα το 2010.

Νομάρχης και δήμαρχος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συνεργασία των δυο πλευρών. Χαρακτηριστικά, ο κ. Λ. Κατσαρός τόνισε ότι “η ανάδειξη της ιστορίας των Φαρσάλων αποτελεί στοίχημα για τη Νομαρχία Λάρισας και ζήτημα προτεραιότητας”. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η αντινομάρχης κα Ρένα Καραλαριώτου και ο κ. Χρήστος Λιάπης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024