Τελευταία νέα
HomeΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝτροπή ο χαρακτηρισμός της Θεσσαλονίκης ως λιμάνι `άγονης γραμμής`
Παναγιώτης Ψωμιάδης

Ντροπή ο χαρακτηρισμός της Θεσσαλονίκης ως λιμάνι `άγονης γραμμής`

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), κ. Δημήτρη Μπακατσέλο απέστειλε ο Nομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, με αφορμή την πρόσφατη έρευνα του ΕΒΕΘ για την ανεπαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου…

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), κ. Δημήτρη Μπακατσέλο απέστειλε ο Nομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, με αφορμή την πρόσφατη έρευνα του ΕΒΕΘ για την ανεπαρκή<...>ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης τονίζει ότι συμμερίζεται απόλυτα τις διαπιστώσεις της έρευνας του ΕΒΕΘ και υπογραμμίζει ότι υπήρξε «ο μοναδικός πολιτικός της Θεσσαλονίκης που αντέδρασε δημόσια σε όσα προδιέγραφε η προκήρυξη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας», ζητώντας με καίριες δηλώσεις του και σχετική επιστολή την παρέμβαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργου Βουλγαράκη για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο Νομάρχης παρατηρεί ότι «είναι ντροπή να αποδεχόμαστε ως Θεσσαλονικείς τον χαρακτηρισμό της πόλης ως λιμάνι “άγονης γραμμής”», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης όταν αποκλείουμε την πρόσβαση σε αυτήν». Ο κ. Ψωμιάδης καλεί τους φορείς της πόλης να δυναμώσουν τη φωνή της Θεσσαλονίκης «ενωμένοι, χωρίς προσωπικά και κομματικά μικροσυμφέροντα» και εκφράζει τη στήριξη της Νομαρχίας «σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Θεσσαλονίκης».

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024