Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟ Άρης Σκλαβενίτης ο φετινός νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων
Τροφοδοσία

Ο Άρης Σκλαβενίτης ο φετινός νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων

Ο κ. Άρης Σκλαβενίτης (οινολόγος και οινοχόος στο wine bar 'Oinoscent') πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα διοργανωθεί από την Παγκόσμια Ένωση Sommelier (ASI) το 2019.

Τον καλύτερο Οινοχόο για το 2016 ανέδειξε ο διαγωνισμός που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων. Ο κ. Άρης Σκλαβενίτης είναι ο φετινός νικητής και πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα διοργανωθεί από την Παγκόσμια Ένωση Sommelier (ASI) το 2019.  

Η ιδιαίτερα απαιτητική προκριματική φάση ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου, Κυριακή, με γραπτές εξετάσεις, τυφλή γευσιγνωσία κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού, πρακτικές ασκήσεις σχετικά με το σερβίρισμα αφρωδών κρασιών, αλλά και της τεχνικής της μετάγγισης κρασιού, στην οποία συμμετείχαν 14 διαγωνιζόμενοι από όλη την επικράτεια. Στη φάση αυτή αναδείχθηκαν οι τρεις καλύτεροι, οι οποίοι προκρίθηκαν στην τελική φάση που έγινε παρουσία κοινού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία την 1η Φεβρουαρίου 2016.

Κατά τη διάρκεια του τελικού δοκιμάστηκαν οι γενικές γνώσεις τους στον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, η τεχνική αλλά και η ψυχραιμία και η όλη παρουσία τους απέναντι σε απαιτητικούς πελάτες, με πλούσιες γνώσεις για το κρασί και τη γαστρονομία ευρύτερα.

Ακολουθώντας τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και με άκρα μυστικότητα, σε ένα σκηνικό που θύμιζε χώρο εστιατορίου, η κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από καταξιωμένους επαγγελματίες της γαστρονομίας και οινοχοΐας ανέδειξε τον  νικητή του 2016.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης “Τα ΒορΟινά” και μέσα από τις διαδικασίες αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού αλλά και η σπουδαιότητα του ρόλου του οινοχόου στο χώρο της γαστρονομίας στη χώρα μας.

Εκτός από τον νικητή κ. Άρη Σκλαβενίτη (οινολόγος και οινοχόος στο wine bar “Oinoscent”), τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο κ. Απόστολος Πλαχούρας (οινοχόος στο “Danai beach resort & villas”, Χαλκιδική & συνεργάτης της Nespresso) και την τρίτη θέση κατέλαβε ο κ. Άγγελος Αντωνίου (οινοχόος στο εστιατόριο “Σπονδή”, Αθήνα).

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και είχε την πολύτιμη στήριξη της Οίνοι Βορείου Ελλάδος (Χρυσός Χορηγός), της Deals και της Nespresso (Μεγάλοι Χορηγοί), της WSPC, του Metaxa, της Inedit και AirFrance-KΜ (Χορηγοί). Τόσο ο Χρυσός Χορηγός όσο και οι Μεγάλοι Χορηγοί και οι Χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περεταίρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων των Οινοχόων αλλά και εξαιρετικά προϊόντα.

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των εταιρειών Acqua Panna & San Pellegrino, Xenex, Ευτυχιάδης, Τρικαλινός, Κτήμα Κυρ Γιάννη, Κτήμα Άλφα και ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, οι οποίες με την υποστήριξή τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

Εξίσου πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή των χορηγών επικοινωνίας, των περιοδικών Κ Καθημερινής και Οινοχόος, της Lifo και του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96,6 που συντέλεσαν ουσιαστικά στη προβολή του διαγωνισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024