Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίO Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον οδοντιατρικό τουρισμό
Ιατρικός τουρισμός

O Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον οδοντιατρικό τουρισμό

Ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με το προεδρείο του νεοσύστατου συνεργατικού σχηματισμού Athens Dental Tourism Cluster και ενημερώθηκε από τον πρόεδρό του, κ. Νικόλαο Κουβελά, για τους στόχους του Cluster, καθώς επίσης τις προοπτικές ανάπτυξης και το business plan που έχει καταρτιστεί, με στόχο να γίνει η Αθήνα οδοντιατρικός προορισμός.

Οι μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα του οδοντιατρικού τουρισμού για την ανάπτυξη της οικονομίας της Αθήνας ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη και των ιδρυτικών μελών του νεοσύστατου συνεργατικού σχηματισμού Athens Dental Tourism Cluster.

Τον τελευταίο καιρό ο οδοντιατρικός τουρισμός κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος διεθνώς, καθώς αυξάνονται οι ενδιαφερόμενοι που ταξιδεύουν για να αναζητήσουν σοβαρές οδοντιατρικές υπηρεσίες. Κατά κύριο λόγο η βέλτιστη σχέση κόστους / ποιότητας σε οδοντιατρικές υπηρεσίες και εκτός της χώρας τους αποτελεί το βασικό κίνητρα, ενώ η ελκυστικότητα του προορισμού λειτουργεί θετικά. Καθοριστικός παράγοντας για τους Ευρωπαίους αποτελεί και η Ευρωπαϊκή Οδηγία (2011/24/EU) σύμφωνα με την οποία οι ασφαλισμένοι που ταξιδεύουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για να λάβουν ιατρικές υπηρεσίες μπορούν να αποζημιωθούν στη χώρα προέλευσής τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με το προεδρείο των εξειδικευμένων Οδοντιάτρων του Cluster και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Cluster, κ. Νικόλαο Κουβελά, για τους στόχους του Cluster, καθώς επίσης τις προοπτικές ανάπτυξης και το business plan που έχει καταρτιστεί, με στόχο να γίνει η Αθήνα οδοντιατρικός προορισμός.

Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, τόσο ο σημαντικός αριθμός οδοντιάτρων στην πρωτεύουσα με σπουδές, μετεκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό, όσο και η ανταγωνιστική σχέση τιμής/οφέλους, προσθέτουν στην ελκυστικότητα της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό, ικανό να προσφέρει  μια ολοκληρωμένη εμπειρία προστιθέμενης αξίας για επισκέπτες και συνοδούς. Ο δήμος Αθηναίων, αναγνωρίζει ότι η πρωτεύουσα πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για την ανάπτυξη οδοντιατρικού (αλλά και άλλων εξειδικευμένων ειδών) τουρισμού. Έχει εντάξει στην ατζέντα του αναπτυξιακού του προγράμματος “Έργο Αθήνα” 2016 -2020″ την ενίσχυση  τέτοιων πρωτοβουλιών, αλλά και την εκκόλαψη νέων. Η ολοκληρωμένη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας, μέσα από τις κατάλληλες δομές και  διεπιχειρησιακά κανάλια επιτρέπει σε καινοτόμες προσπάθειες και συνεργασίες να αναδειχτούν έτσι ώστε η βελτίωση των συνθηκών για την τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα να τροφοδοτήσει τη συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πόλης.

Έχοντας ήδη εκπονήσει στρατηγική μελέτη για το Athens Dental Tourism Cluster, ο Δήμος Αθηναίων, με την ενεργή του στήριξη, διευκολύνει στην άντληση και ορθή αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων ΕΣΠΑ για την δημιουργία μιας ολικής στρατηγικής marketing. Έτσι διασφαλίζεται τόσο η προστασία των παρεχόμενων υπηρεσιών του Συνεργατικού Σχηματισμού Οδοντιατρικού Τουρισμού Δήμου Αθηναίων όσο και η συνολική εικόνα του προορισμού της Αθήνας.

Στόχος του Athens Dental Tourism Cluster, είναι η οργανωμένη προώθηση του οδοντιατρικού τουρισμού για τα μέλη του, στοχεύοντας στο κομμάτι της αγοράς που αφορά σε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος. Η τάση των συνεργατικών σχηματισμών (clusters) αυξάνεται τα τελευταία χρόνια επιτρέποντας στους συμμετέχοντες, ελαστικές σχέσεις μέσα σε ένα πλαίσιο ισότιμης συμμετοχής  με κοινά αποδεκτούς όρους και στόχους. Οι συνεργατικοί σχηματισμοί έτσι λειτουργούν ως στρατηγικές συμμαχίες μέσα σε ανταγωνιστικές αγορές  όπου τα μέλη δεν θα μπορούσαν μεμονωμένα να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023