Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ ΕΟΤ στηρίζει τον πρώτο Έλληνα οδηγό του διεθνούς φήμης ράλι Le Mans, Ανδρέα Λασκαράτο
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Ο ΕΟΤ στηρίζει τον πρώτο Έλληνα οδηγό του διεθνούς φήμης ράλι Le Mans, Ανδρέα Λασκαράτο

Για πρώτη φορά, ο ΕΟΤ είναι παρών σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, στηρίζοντας έμπρακτα τον Έλληνα οδηγό.

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αγωνίζεται από σήμερα στο Βέλγιο, στις πίστες της Formula 1, ο  κ. Ανδρέας Λασκαράτος, ο Έλληνας οδηγός που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας Le Mans.

Για πρώτη φορά, ο ΕΟΤ είναι παρών σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, στηρίζοντας έμπρακτα τον Έλληνα οδηγό. Ο Λασκαράτος ξεκινώντας με μία νίκη στον 4ωρο αγώνα στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Φεβρουάριο, εξασφαλίζοντας έτσι και την 2η θέση στο πρωτάθλημα Le Mans Ασίας, αγωνίζεται τώρα, από τις 5 ως τις 9 Αυγούστου, στο Βέλγιο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Le Mans (Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία), με στόχο φυσικά τον 24ωρο Αγώνα Αντοχής Le Mans.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θρυλικό Le Mans ανήκει στην “Αγία Τριάδα” των αγώνων μαζί με το Grand Prix του Μονακό και τα 500 μίλια της Indianapolis. Είναι ο παλαιότερος αγώνας αντοχής, καθώς διεξάγεται από το 1923. Αποτελείται από δύο κατηγορίες αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα πρωτότυπα και τα GT Endurance. Μάλιστα, τα πρωτότυπα όχι μόνο μοιάζουν με Φόρμουλα 1 αλλά πλησιάζουν και σε επιδόσεις με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 340 χλμ./ώρα.

Μετά το Βέλγιο, και με την υποστήριξη του ΕΟΤ ο κ. Λασκαράτος θα λάβει μέρος στους αγώνες με τα υψηλότερα επίπεδα ανταγωνισμού στην κατηγορία Le Mans Prototypes, στην Ισπανία (25-29 Αυγούστου), στην Ιταλία (6-11 Οκτωβρίου) και στην Πορτογαλία (28 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου) μαζί με συμμετοχές από πρώην αστέρια της Φόρμουλα 1 και επαγγελματίες οδηγούς αγώνων υψηλού επιπέδου.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, δήλωσε σχετικά: “Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια θεατές και τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Έχουμε λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία, με τον πρώτο Έλληνα οδηγό να αγωνίζεται σε τόσο υψηλού επιπέδου αγώνα και φυσικά δεν την αφήσαμε αναξιοποίητη. Η Ελλάδα και ο ελληνικός τουρισμός προβάλλεται σε όλο τον κόσμο με έναν πολύ πρωτότυπο αλλά πιστεύω και εξαιρετικά αποδοτικό τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Λασκαράτο που αποδέχτηκε με προθυμία την πρόταση του ΕΟΤ και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στους αγώνες που έχει μπροστά του. Θα είμαστε δίπλα του”.

Ο κ. Λασκαράτος δήλωσε από την πλευρά του: “Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, συγκινημένος και ενθουσιασμένος για την στήριξη του ΕΟΤ και της Ελλάδας στην προσπάθεια μου φέτος στην διεθνή σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι ένας ανερχόμενος χώρος στην χώρα μας αλλά με πολύ καλές βάσεις στο εξωτερικό και πιστεύω ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθότι υπάρχει τεράστια προβολή κάθε χρόνο μέσω των αγώνων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024