Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΟ. Κεφαλογιάννη: Θέλουμε να προβάλουμε τη λιγότερο γνωστή Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Ο. Κεφαλογιάννη: Θέλουμε να προβάλουμε τη λιγότερο γνωστή Ελλάδα

'Μας ενδιαφέρει ο θεματικός τουρισμός. Πολιτιστικός τουρισμός, θρησκευτικός, ιατρικός, ιαματικός συνεδριακός τουρισμός και τόσα άλλα που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας έτσι ώστε να μπορέσει να επεκτείνει και την τουριστική περίοδο', δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου της Ελλάδας στην World Travel Market 2013.

Tα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελλάδας στη World Travel Market πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία, πλήθους τουριστικών παραγόντων και επισκεπτών. Την υπουργό συνόδευαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης.

Στην ομιλία της η υπουργός αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της διεθνούς έκθεσης  τουρισμού του Λονδίνου, όσον αφορά τη διαμόρφωση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και στις δυνατότητες που ανοίγει  για εποικοδομητικές συνεργασίες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Παράλληλα η υπουργός Τουρισμού κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σημείωσε τα θετικά μηνύματα που έρχονται για τον τουρισμό στη χώρα μας φέτος, αλλά και για την επόμενη χρονιά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, μπορούμε να περιμένουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μέσω της ανάδειξης περισσότερων πτυχών του τουριστικού μας προϊόντος και επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο όσο το δυνατόν περισσότερο.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στη “Μυστική Ελλάδα” (“Secret Greece”) και όπως τόνισε, το υπουργείο  και ο ΕΟΤ θα επικεντρωθούν στην προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ελληνικής γαστρονομίας, της ελληνικής υπαίθρου, της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά  και των ελκυστικών ελληνικών πόλεων.

Προσκάλεσε και τους παρευρισκόμενους να επισκεφθούν το ελληνικό περίπτερο που είναι αφιερωμένο στη γαστρονομική παράδοση της Σαντορίνης και στην Αθήνα.


Η κα Άννα Παπαδημητρίου, αντιπεριφερειάρχης Αθηνών.

Επίσης, επισήμανε τις σημαντικές πρωτοβουλίες  της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις δράσεις ανάπτυξης του ιστότοπου Athens Live, στη διοργάνωση σειράς ταξιδιών εξοικείωσης για τους παράγοντες του τουρισμού, καθώς και σε νέες εφαρμογές για μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κα Κεφαλογιάννη στην World Travel Market είχε συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους ΜΜΕ όπου εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το 2014 θα είναι μια χρονιά ακόμη μεγαλύτερης ανάκαμψης για τον ελληνικό τουρισμό.

Στις συζητήσεις της έκανε έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφερε το μεγάλο άλμα και κέρδισε το στοίχημα στον τουρισμό. Στη συνέχεια ανέλυσε το  σχέδιο της για το 2014, δίνοντας έμφαση στα νέα τουριστικά προϊόντα που ανεβάζουν υψηλά τον πήχη, όσον αφορά τον ποιοτικό τουρισμό.


Ο κ. Λευτέρης Ζώρζος, αρχαιολόγος και γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Voreina Gallery Suites στον Πύργο.

Ειδικότερα τόνισε τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη για ανάπτυξη των ειδικών θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός, θρησκευτικός, αθλητικός γαστρονομικός τουρισμός.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων προβλήθηκε και το νέο βίντεο του ΕΟΤ που προβάλλει τη χώρα μας, ως ένα εξαιρετικό προορισμό καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.



Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον κ. Πάνο Λειβαδά, γενικό γραμματέα του ΕΟΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024