Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Νομός Καβάλας πάει στην Σουηδία

Ο Νομός Καβάλας πάει στην Σουηδία

Η ακριτική περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, ο Νομός Καβάλας, προβάλλεται στη Σουηδία το προσεχές Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2005, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Γνωρίζοντας την Ελλάδα” που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών […]

Η ακριτική περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, ο Νομός Καβάλας, προβάλλεται στη Σουηδία το προσεχές Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2005, στο πλαίσιο<...> των εκδηλώσεων “Γνωρίζοντας την Ελλάδα” που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ), η Ελληνική Πολιτιστική Στέγη, η Ομοσπονδία Νέων Σουηδίας, και η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης, σε συνεργασία με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΜΠΕ).

Όπως επισημαίνει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΟΕΣΚΣ Κομνηνός Χαϊδευτός οι εκδηλώσεις “Γνωρίζοντας την Ελλάδα”, που διοργανώνουν η Ομοσπονδία και φορείς της ομογένειας σε συνεργασία με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αποσκοπούν να παρουσιαστεί και να γνωριστούνε οι Έλληνες της Σουηδίας αλλά, κυρίως οι φίλοι Σουηδοί, με τόπους και πόλεις της Ελλάδας με ιστορία και πολιτισμό ιδιαίτερο.

“Μια τέτοια ιδιαιτερότητα έχει και ο Νομός Καβάλας, ο οποίος θα είναι το προσεχές Σάββατο η τιμώμενη περιοχή της Ελλάδας εδώ στη Σουηδία”, επισημαίνει ο κ. Χαϊδευτός. “Η επίσκεψη και παρουσία της αντιπροσωπείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, αποτελεί για μας τους ξενιτεμένους Έλληνες μεγάλη τιμή. Προσωπικά δε, αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, λόγω καταγωγής απ` αυτήν την όμορφη και ακριτική περιοχή”.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Καβάλας κ. Καλλιοντζής χαρακτηρίζει ως “σημαντική, συγκινητική και πολύ περισσότερο εθνική” την πρωτοβουλία της ΟΕΣΚΣ να διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή περιοχών και πόλεων της πατρίδας μας και ειδικότερα του Νομού Καβάλας, μια φιλόξενη περιοχή, με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, αναπτυξιακές της δυνατότητες και φυσικές ομορφιές.

“Με την επίσκεψη μας στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά και στους Απόδημους Έλληνες, το ξεχωριστό και ιδιαίτερα δραστηριοποιημένο “κομμάτι” αυτής της χώρας στην τοπική κοινωνία”, τονίζει ο κ. Καλλιοντζής. “Η μνήμη όλων μας στρέφεται πάντοτε στον απόδημο ελληνισμό. Στους αδελφούς μας που έφυγαν από την πατρίδα για να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Για όλους αυτούς που προσπάθησαν με επιμονή και υπομονή και πέτυχαν παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024