Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΟ ΠΑΣΕΝΤ ζητά παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για το εργασιακό περιβάλλον στις Μινωικές Γραμμές
Ακτοπλοΐα

Ο ΠΑΣΕΝΤ ζητά παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για το εργασιακό περιβάλλον στις Μινωικές Γραμμές

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι 'έπειτα από τις μαζικές απολύσεις του 2019, 14 τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και 6 το Δεκέμβριο, οι οποίες σταμάτησαν το 2020 λόγω COVID-19 (αναστολές συβάσεων), ξεκίνησαν και πάλι το 2021'.

“Οι Μινωικές Γραμμές συνεχίζουν με απίστευτη προκλητικότητα απέναντι και στη κοινωνία, αλλά και στη νομοθεσία, να εγκαινιάζουν ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, που δεν υπακούει και δεν ελέγχεται από το ελληνικό δίκαιο”, σημειώνει σε έντονο ύφος νέα ανακοίνωση του Πανελληνίου Σενδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη: “Συνεχίζουν (σ.σ. οι Μινωικές Γραμμές) να προκαλούν και να δημιουργούν κλίμα γενικευμένης επίθεσης απέναντι στο σωματείο και γενικότερα στην συνδικαλιστική δράση. Στέλνουν εξώδικα στο σωματείο με απίστευτα ψεύδη και αναφορές, με κυρίαρχο στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και μόνο. Πετούν στα αζήτητα την ελληνική νομοθεσία για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, συνεχίζουν το έργο τους για πλήρη διάλυση του σωματείου, αδιαφορώντας για κάθε κοινωνική τους ευθύνη και πετούν στο δρόμο εργαζόμενους, που σήκωσαν για χρόνια στη πλάτη τους, την ανάπτυξη αυτής της εταιρείας, μόνο και μόνο, για να εξοστρακίσουν κάθε τι που συνδέεται με το συνδικάτο.

Έτσι έπειτα από τις μαζικές απολύσεις του 2019, 14 τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και 6 το Δεκέμβριο, οι οποίες σταμάτησαν το 2020 λόγω COVID-19 (αναστολές συβάσεων), ξεκίνησαν και πάλι το 2021. Έχουμε μία απόλυση 01/01/2021 και 4 απολύσεις 01/03/2021, αν και από τον Οκτώβριο του 2021, βρίσκονται όλοι σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και η εταιρεία λαμβάνει επιδοτήσεις για τη γραμμή της Κρήτης.

ΦΥΣΙΚΑ και πάλι, όλοι όσοι απολύονται είναι μέλη του Συλλόγου. Η εταιρεία υλοποιεί ακάθεκτα την επιλογή της κάθαρσης των παλαιών και με εμπειρία συναδέλφων. Επειδή το σωματείο μας έχει αντισταθεί σε μια απολυταρχική, αυταρχική αντεργατική συμπεριφορά, επειδή πάντα έμπαινε μπροστά και υπερασπιζόταν τους συναδέλφους, επειδή έχει καλέσει αυτή την αυταρχική Διοίκηση πολλές φορές στην επιθεώρηση
εργασίας και στο Υπουργείο εργασίας, για πάρα πολλές εργατικές διαφορές, η εργοδοσία με ένα απίστευτο και ανεπίτρεπτο μένος έχει βάλει ‘Θεούς και Δαίμονες’ να το εξαφανίσει.

Επιτέλους, είναι καιρός πλέον, να παρέμβει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, να εγκαλέσουν και να γνωστοποιήσουν στην εργοδοσία των Μινωικών Γραμμών, ότι και στη Κρήτη ισχύουν οι εργατικοί νόμοι που ισχύουν σε όλη την επικράτεια.

Έχουμε καλέσει το υπουργείο και ευελπιστούμε, ότι απέναντι σε αυτή την ιδιότυπη επίθεση σε συνδικάτο της χώρας μας, στα ‘νέα ήθη’ που κάποιοι προσπαθούν να θέσουν στο συνδικαλιστικό και εργασιακό τοπίο, θα βρούμε αρωγούς το υπουργείο, για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί, ευρωπαϊκές, κοινωνικές, δημοκρατικές κατακτήσεις.

Αναμένουμε!

Καλούμε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, να αντιδράσει και να αντισταθεί σύσσωμο απέναντι σε αυτήν τη νέα τάξη πραγμάτων που κάποιοι ονειρεύονται!”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/05/2024
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024