Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίO ΣΕΤΕ θέτει ερωτήσεις για καίρια θέματα στον υφυπουργό οικονομικών

O ΣΕΤΕ θέτει ερωτήσεις για καίρια θέματα στον υφυπουργό οικονομικών

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ είχε συνάντηση την Τρίτη 22 Αυγούστου με τον Υφυπουργό Οικονομικών κύριο Απόστολο Φωτιάδη, στον οποίο έθεσε τα ακόλουθα θέματα-αιτήματα: Α. Ανταποδοτικότητα τελών παρεπιδημούντων: Οι […]

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ<.> είχε συνάντηση την Τρίτη 22 Αυγούστου με τον Υφυπουργό Οικονομικών<...> κύριο Απόστολο Φωτιάδη, στον οποίο έθεσε τα ακόλουθα θέματα-αιτήματα:
Α. Ανταποδοτικότητα τελών παρεπιδημούντων:
Οι τουριστικές επιχειρήσεις, όπως όλες οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, καταβάλλουν φόρους για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τους ΟΤΑ (αιγιαλός, ύδρευση, απορρίμματα κλπ). Η λογική της επιβολής των τελών παρεπιδημούντων πρέπει να αποσκοπεί στην βελτίωση των έργων υποδομής των τουριστικών περιοχών. Στη πράξη όμως είναι φόρος χωρίς ανταποδοτικότητα. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΤΕ προτείνει ευθεία νομοθετική σύνδεση του τέλους 2% με την ανταποδοτικότητα και τα κονδύλια να διαχειρίζονται από όργανο με συμμετοχή της Περιφέρειας, της Νομαρχίας, των ΟΤΑ και του ιδιωτικού τομέα.
Β. Αποσβέσεις ξενοδοχειακών μονάδων:
Θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για διαφορετικούς-εναλλακτικούς τρόπους διενέργειας των αποσβέσεων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Τα πραγματικά 12τημόρια λειτουργίας οφείλουν να αποτελούν τη βάση υπολογισμού των αποσβέσεων, ώστε να απεικονίζεται με ακρίβεια η χρηματοοικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων.
Γ. Φόρος διαφήμισης:
Κατάργηση της εισφοράς 6% υπέρ ΟΤΑ, για διαφημίσεις των τουριστικών επιχειρήσεων που γίνονται στο εξωτερικό. Παράλληλα, αναγνώριση από την εφορία του συνόλου των δαπανών για διαφημίσεις, ανεξάρτητα εάν έχει καταβληθεί η εισφορά του 6% στους ΟΤΑ.
Δ. Τέλος εκσυγχρονισμού & ανάπτυξης αεροδρομίων:
Η συμμόρφωση της χώρας μας προς τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενιαίο ύψος του τέλους αυτού για όλους τους προορισμούς εντός της ΕΕ, να γίνει με γνώμονα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προορισμού, Ελλάδα αρχικά, και την τόνωση της περιφέρειας στη συνέχεια. Για το λόγο αυτό, ο ΣΕΤΕ προτείνει το τέλος αυτό να γίνει ενιαίο στα 10 Ευρώ, διαφορετικά επιβαρύνεται υπέρμετρα η εντός της χώρας διακίνηση αλλοδαπών και ημεδαπών επιβατών.
Ε. Πρόστιμα καθυστερήσεων εισφορών προς ΟΤΑ:
Είναι εξωπραγματικό οι καθυστερούμενες οφειλές να επιβαρύνονται με το ποσοστό του 10% σε μηνιαία βάση, ενώ λογικό είναι η επιβάρυνση να είναι αντίστοιχη με αυτή που ισχύει για τις καθυστερούμενες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.
Ο κύριος Φωτιάδης δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα και τις προτάσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και να προβεί σε σχετική ενημέρωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024