Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα αιτήματα των ξεναγών στη συγκέντρωση στα Προπύλαια
Ξεναγήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα αιτήματα των ξεναγών στη συγκέντρωση στα Προπύλαια

Τα αιτήματα των ξεναγών αναφέρονται στο ψήφισμα που παραδόθηκε σήμερα στη γενική γραμμετέα του Υπουργείου Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη.

Το Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα το Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών βρέθηκε δίπλα τους στη σημερινή συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

“Οι ξεναγοί, οι πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού, πλήττονται από ανεργία 100% και έχουν λάβει μηδαμινή οικονομική στήριξη, καθώς ο κλάδος τους δεν έχει ενταχθεί στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους. Ο τουρισμός ανοίγει, αλλά τα πρωτόκολλα καθιστούν αδύνατες τις ξεναγήσεις, αφού επιτρέπουν ξενάγηση ανά γκρουπ 3 ατόμων”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τα αιτήματα των ξεναγών όπως αυτά αναφέρονται στο ψήφισμα που παραδόθηκε σήμερα στη γενική γραμμετέα του Υπουργείου Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη και καλεί την κυβέρνηση να τα υλοποιήσει”.

Στην κινητοποίηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παραβρέθηκαν η τομεάρχης Τουρισμού κα Κατερίνα Νοτοπούλου, ο αναπλ. τομεάρχης κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο συντονιστής του Τμήματος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Αρανίτης και η τομεάρχης Πολιτισμού κα Σία Αναγνωστοπούλου.

“Στο πλευρό των επαγγελματιών του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου των Αθηνών. Χωρίς εισόδημα από τον Μάρτιο του 2020. Με τις προοπτικές για περιηγήσεις- ξεναγήσεις  να μην είναι καθόλου αισιόδοξες. Με ελάχιστη οικονομική στήριξη της Πολιτείας, χτυπημένοι όσο λίγοι από την πανδημία και χωρίς ένταξη σε συγκεκριμένες ελαφρύνσεις, όπως άλλοι κλάδοι που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό”, ανέφερε ο κ. Αυλωνίτης.

“Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για την αναδρομική αποζημίωση των 6 μηνών του 2020 με ένσημα, την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 με ένσημα, την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη, την ένταξή τους στην κατηγορία των κορονόπληκτων για την πρόσβαση στις αντίστοιχες ελαφρύνσεις (αναστολή δανειακών υποχρεώσεων, έκπτωση ενοικίου κ.λπ.), την καθιέρωση ρεαλιστικών Πρωτοκόλλων για το 2021 στις ομαδικές ξεναγήσεις.

Άμεση και επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης ενός παραδοσιακού πυλώνα του ελληνικού τουρισμού πριν να είναι αργά ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι διπλωματούχοι ξεναγοί της Ελλάδας, ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του τουρισμού της χώρας μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024