Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ θρησκευτικός τουρισμός στις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης

Ο θρησκευτικός τουρισμός στις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έχει τεθεί ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα `ο Απόστολος Παύλος, Απόστολος της Ελλάδος, Απόστολος της Ευρώπης`, όπως ανέφερε χτες στην παρουσίαση του η Υπουργός κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έχει τεθεί ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα `ο Απόστολος Παύλος, Απόστολος της Ελλάδος,<…>Απόστολος της Ευρώπης`, όπως ανέφερε χτες στην παρουσίαση του η Υπουργός κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Το Υπουργείο μάλιστα, όπως συμπλήρωσε στην ομιλία της η Υπουργός “ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλύψει εξ ολοκλήρου την πραγματοποίηση μίας τριήμερης κρουαζιέρας στα νησιά Κύθηρα, Πάρο και Τήνο με προσκεκλημένους όλους όσους εργάσθηκαν και θα εργασθούν για την επιτυχή οργάνωση και ολοκλήρωση του διαγωνισμού”.

“Παράλληλα το Υπουργείο μας έχει ολοκληρώσει την προκαταρκτική διαδικασία για την υλοποίηση του έργου της Πολιτιστικής και Θρησκευτικής Διαδρομής `Στα βήματα του Απόστολου Παύλου`, που εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος `Ανταγωνιστικότητα`, το οποίο συμπεριλαμβάνει 11 υποέργα” πρόσθεσε η κ. Πετραλιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία της η Υπουργός:

“Στόχος του όλου προγράμματος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των καθιερωμένων σταθμών της πορείας του Αποστόλου Παύλου με ήπιες παρεμβάσεις εξωραϊστικού χαρακτήρα, που αποσκοπούν στην ομαλή και άνετη διακίνηση των τουριστών αλλά και στην ανάδειξη χώρων, που είναι συνδεδεμένοι θρησκευτικά και ιστορικά με τον Απόστολο Παύλο.

Στο πλαίσιο της πολιτικής των τομών και των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ένας από τους κυρίαρχους στόχους είναι ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Σε αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζουμε την Διακρατική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιο συγκεκριμένα το τουριστικό πρόγραμμα ΕΠΙΦΑΝΙΑ, το οποίο αξιολογείται αυτές τις ημέρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως στόχο την συγκρότηση σχεδίου για τη δημιουργία Μεσογειακού Δικτύου Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Ο τουρισμός αποτελεί μία από τις βασικές βιομηχανίες για την χώρα μας, για αυτό το μέγεθος της ευθύνης είναι ξεκάθαρο. Οφείλουμε να καθιερώσουμε την χώρα μας ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και να προωθήσουμε συγκεκριμένες στρατηγικές κατευθύνσεις για την βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024