Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ τουρισμός αποτελεί βασικό εργαλείο αναβάθμισης της νέας σύγχρονης εικόνας της Ελλάδος ανά τον κόσμο

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό εργαλείο αναβάθμισης της νέας σύγχρονης εικόνας της Ελλάδος ανά τον κόσμο

“Ο Τουρισμός, από πάρεργο της κυβερνητικής δραστηριότητας, καθίσταται κεντρικός αναπτυξιακός μοχλός για τον τόπο μας και αναδεικνύεται ως βασικό εργαλείο αναβάθμισης της νέας σύγχρονης εικόνας της Ελλάδος ανά τον κόσμο, ήταν τα λεγόμενα του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη…

“Ο Τουρισμός, από πάρεργο της κυβερνητικής δραστηριότητας, καθίσταται κεντρικός αναπτυξιακός μοχλός για τον τόπο μας και<...> αναδεικνύεται ως βασικό εργαλείο αναβάθμισης της νέας σύγχρονης εικόνας της Ελλάδος ανά τον κόσμο, ήταν τα λεγόμενα του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη χτεσινή συζήτηση της Βουλής σχετικά με τον προϋπολογισμό του έτους 2005.

Ο κ. Αβραμόπουλος, μάλιστα σημείωσε ότι “η πολιτική της κυβέρνησης για τον τουρισμό στοχεύει όχι μόνο στην μείωση της ανεργίας αλλά και στη συγκράτηση των πληθυσμών στην περιφέρεια, ενώ “το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης”, όπως επεσήμανε, “καθίσταται πλέον το στρατηγείο σχεδιασμού και ανάπτυξης της τουριστικής πολιτικής, το οποίο σταδιακά βάζει σε τάξη το κατακερματισμένο, ακατάστατο, άναρχο τουριστικό περιβάλλον της χώρας”.

Ακόμα, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε για άλλη μια φορά τον στόχο του υπουργείου σχετικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την καθιέρωση του τουρισμού των δώδεκα μηνών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας σε νέους και αναξιοποίητους προορισμούς”, σημειώνοντας παράλληλα ότι “πλέον, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως υψηλός τουριστικός προορισμός, με σύγχρονες προδιαγραφές, όπου πρωτεύουσα θέση έχει η ποιότητα, και εισέρχεται αξιόπιστα στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον”.

Σχετικά με τα Γραφεία Τουρισμού στο εξωτερικό ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι “επαναπροσδιορίζονται οι στόχοι και η δραστηριότητα των Γραφείων Τουρισμού στο εξωτερικό και ενισχύονται με ειδικούς εμπειρογνώμονες, που διακρίνονται από την απαραίτητη γνώση και κατάρτιση, σε θέματα τουριστικής πολιτικής, στρατηγικής, marketing και επικοινωνίας”. “Προχωρά, επίσης, και η ίδρυση Γραφείων Τουρισμού σε χώρες στις οποίες μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν, σε νέες και αναδυόμενες αγορές του κόσμου (όπως στο Πεκίνο και τη Σαγκάη) και ανοίγουν γραφεία του ελληνικού τουρισμού σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας και στους τουριστικούς προορισμούς” όπως τόνισε ο υπουργός στην ομιλία του.

Όσον αφορά στο τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και των εποπτευομένων του, ο κ. Αβραμόπουλος διευκρίνισε ότι “για το 2005 αυξήθηκε κατά 62% (από 43 εκατ. ευρώ σε 70 εκατ. ευρώ)”, ενώ “το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για τον τουρισμό, που από χρόνο σε χρόνο μειωνόταν (2003 – 56 εκατ. ευρώ, 2004 – 38 εκατ. ευρώ) για το 2005 υπερδιπλασιάζεται και γίνεται 80 εκατ. ευρώ. (αύξηση 105%)”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι “ο προϋπολογισμός του επόμενου χρόνου θέτει γερά και ισχυρά θεμέλια”. “Αποπνέει σιγουριά, αξιοπιστία και αισιοδοξία, διακρίνεται από όραμα, ευαισθησία, ρεαλισμό και θέτει στόχους”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός. “Η Ελλάδα του αυτοσχεδιασμού, του ερασιτεχνισμού και της προχειρότητας, δίνει τη θέση της στην Ελλάδα της καινοτομίας, του εκσυγχρονισμού, του κύρους, της αξιοπιστίας, της Ελλάδας του πολιτισμού, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024