Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ τουρισμός στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα
Συνέδριο του ΣΕΤΕ τον Οκτώβριο

Ο τουρισμός στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα

“Ο τουρισμός στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα. Προτεραιότητα στην Κυβέρνηση – Συνείδηση στην κοινωνία” είναι το θέμα του 9ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ “Τουρισμός & Ανάπτυξη”, που θα γίνει στην Αθήνα τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 (Hotel Grande Bretagne) και…

“Ο τουρισμός στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα. Προτεραιότητα στην Κυβέρνηση – Συνείδηση στην κοινωνία” είναι το θέμα του 9ου Συνεδρίου<...> του ΣΕΤΕ “Τουρισμός & Ανάπτυξη”, που θα γίνει στην Αθήνα τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 (Hotel Grande Bretagne) και την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 (The Westin Athens Astir Palace Beach Resort, Βουλιαγμένη).

Η χώρα μας διέρχεται μια οικονομικά και κοινωνικά πρωτόγνωρη περίοδο που προφανώς επηρεάζει άμεσα και τον τουρισμό. Ξεκινήσαμε με μια πρωτοφανή αρνητική διεθνή δημοσιότητα για τη χώρα μας, και συνεχίσαμε με τις πέρα από κάθε λογική ενέργειες κομματικών και συνδικαλιστικών μειοψηφιών. Όταν το ζητούμενο είναι η ανάδειξη και η υποστήριξη του μοναδικού τομέα της οικονομίας μας που μπορεί να αποδειχθεί ανταγωνιστικός με διεθνείς όρους, είναι προφανώς προαπαιτούμενη, τόσο η κοινωνική συναίνεση, όσο και η κυβερνητική προσήλωση σε αυτόν το στόχο.

Με άλλα λόγια, το ζητούμενο είναι η ουσιαστική ένταξη του τουρισμού στις απόλυτες αναπτυξιακές προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο τουρισμός, ως τομέας της οικονομίας: εξωστρέφεια, άφθονη πρώτη ύλη, ταχεία ανταποδοτικότητα και διάχυση σε όλη την επικράτεια, κυρίως σε επίπεδο απασχόλησης, τον καθιστούν τον πλέον ενδεδειγμένο παράγοντα για την ουσιαστική αναστροφή των αρνητικών επιδόσεών μας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Επιπλέον, ο τουρισμός είναι από τους τομείς της οικονομίας που επιδεικνύουν ισχυρά αντανακλαστικά στις ανοδικές φάσεις των οικονομικών κύκλων. Από την αρχικά ρομαντική προσέγγιση – θεώρηση του τουρισμού εκ μέρους της πλειοψηφίας των Ελλήνων, σήμερα το σύνολο της κοινωνίας αναγνωρίζει ότι ο τουρισμός είναι ένα σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, του τραπεζικού τομέα, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες, εντός και εκτός του τουρισμού.

Τα Συνέδρια «Τουρισμός & Ανάπτυξη» αποτελούν καθιερωμένες παρεμβάσεις του ΣΕΤΕ στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό και απευθύνονται σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023