Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ τουρισμός στο κέντρο της Περιφερειακής Ανάπτυξης για το ΠΑΣΟΚ
Επισκέψεις της Α. Γκερέκου σε Κεφαλονιά και τη Λευκάδα

Ο τουρισμός στο κέντρο της Περιφερειακής Ανάπτυξης για το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα κεντρικών πολιτικών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ιονίων Νήσων, η Βουλευτής Κέρκυρας και Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, συμμετείχε ως κεντρική…

Σύμφωνα με το πρόγραμμα κεντρικών πολιτικών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ιονίων Νήσων, η Βουλευτής Κέρκυρας και Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού,<...> κα Aντζελα Γκερέκου, συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια σε εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα. Και στις δύο εκδηλώσεις, κλήθηκαν και συμμετείχαν οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς των Νομών, εκπρόσωποι των φορέων του Τουρισμού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και πλήθος μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.

Στις ομιλίες με θέμα “Ο Τουρισμός στο κέντρο της Περιφερειακής Ανάπτυξης” η κα Γκερέκου ανέπτυξε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τον Τουρισμό, ενώ στην ομιλία στη Λευκάδα ανέλυσε τα 12 μέτρα για τη στήριξη του Τουρισμού, τα οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου. στις 18/2/2009. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη η χώρα μας να στραφεί στην εφαρμογή πολιτικών που είναι βασισμένες στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Πράσινη Οικονομία, καθώς όπως τόνισε, “μόνο με τον τρόπο αυτό, κάθε τόπος θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα”. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου, η σωστή αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, η εκμετάλλευση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, σε συνδυασμό με την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, αποτέλεσαν του κύριους άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, για τον Τουρισμό και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Η κα Γκερέκου, σημείωσε πως η διεθνής οικονομική κρίση βρήκε τη χώρα μας εντελώς απροετοίμαστη, με αποτέλεσμα η Τουριστική μας Οικονομία, η οποία συμβάλει τουλάχιστον στο 18% του ΑΕΠ, να δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα. “Εξάλλου”, επισήμανε, “οι εκτιμήσεις όλων των παραγόντων της αγοράς, κάνουν λόγω ακόμη και για ποσοστό μείωσης της κίνησης για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, το οποίο εκτιμάτε ότι θα ξεπεράσει ακόμη και το 20%, ενδεχόμενο που θα πλήξει σοβαρά τόσο την Εθνική Οικονομία, όσο βέβαια και την κάθε τοπική οικονομία ξεχωριστά”.

“Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. το μόνο που έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια δεν ήταν άλλο από το να πειραματίζεται, αλλάζοντας τέσσερις Υπουργούς στο Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, χωρίς να έχει στοχευμένες πολιτικές, χωρίς διαφάνεια στους πόρους που διέθετε για την τουριστική προβολή, χωρίς τελικά να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα έθεταν την στήριξη του τουριστικού τομέα, στις Κυβερνητικές προτεραιότητες”, τόνισε η βουλευτής. “Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, με την κρίση να γίνεται ολοένα και πιο εμφανής, η Κυβέρνηση τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις, με αναποτελεσματικά μέτρα. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ, με πολύ συγκριμένες προτάσεις, δίνει άμεση διέξοδο στα αδιέξοδα που έχουν διαμορφωθεί, ενισχύοντας άμεσα τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη στήριξης και οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τουριστικής μας οικονομίας”, ανέφερε η κα Γκερέκου.

Επιπλέον, η κα Γκερέκου, αναφερόμενη στις κοινές ιστορικές και πολιτισμικές αναφορές των νησιών του Ιονίου, επισήμανε την αναγκαιότητα για την ουσιαστική ενίσχυση της συνοχής των Ιονίων Νήσων, η οποία μπορεί να προκύψει από διάλογο που θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, ώστε να εξασφαλισθεί η ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα νησιά, για όλους τους τομείς. Η συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου, αλλά και η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες εντάσσονται σε μια Εθνική Στρατηγική την οποία έχει ανάγκη ο τόπος.

Στην εκδήλωση της Λευκάδας, σε μια κατάμεστη αίθουσα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, δήμαρχοι του Νομού, ο νομάρχης Λευκάδας και ο νομάρχης Πρέβεζας, εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού κ.ά. Στην εκδήλωση πήραν το λόγο εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με την κ. Γκερέκου να υποστηρίζει πως η μόνη διέξοδος από τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει την χώρα και τους πολίτες η Ν.Δ., δεν είναι άλλη από τις εκλογές, το γρηγορότερο δυνατόν”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024