Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟδηγός της Αττικής για επαγγελματίες του τουρισμού

Οδηγός της Αττικής για επαγγελματίες του τουρισμού

Νέος οδηγός της Αττικής με τίτλο “Athens & Attica” κυκλοφόρησε που απευθύνεται περισσότερο στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό και έχουν ή εργάζονται σε ταξιδιωτικές επιχειρήσεις. Την εισαγωγή στον […]

Νέος οδηγός της Αττικής με τίτλο "Athens & Attica" κυκλοφόρησε που απευθύνεται περισσότερο στους επαγγελματίες<...> που ασχολούνται με τον τουρισμό και έχουν ή εργάζονται σε ταξιδιωτικές επιχειρήσεις. Την εισαγωγή στον οδηγό έκανε ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης, γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος μίλησε για την ανάπτυξη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αττική και την βοήθεια που θα προσφέρει αυτός ο οδηγός σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν παραπάνω πληροφορίες για την περιοχή της Αττικής.

Ο οδηγός αυτός χωρίζεται σε τρία κύρια μέρη:

Στο πρώτο μέρος υπάρχουν πληροφορίες για την Αθήνα, στο δεύτερο αναφέρονται οι κυριότεροι τόποι διαμονής στην Αττική και στο τρίτο μέρος γίνεται αναφορά στα νησιά που μπορεί να επισκεφτεί ο κάθε ενδιαφερόμενος. Νησιά που υπάγονται στην Αττική. Στα περιεχόμενα υπάρχει μια λίστα των θεμάτων που αναλύονται στον οδηγό, για την διευκόλυνση του αναγνώστη.

Ο οδηγός περιέχει γενικές πληροφορίες για την Αττική, έναν χάρτη της Αττικής και πληροφορίες για το κλίμα που θα συναντήσουν οι τουρίστες. Στην συνέχεια, οι πληροφορίες αναφέρονται αποκλειστικά στην Αθήνα. Γίνεται αναφορά στην αρχαία συνοικία της Αθήνας, την γραφική Πλάκα και το Μοναστηράκι, δίνονται πολλές πληροφορίες για την νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας, τα φεστιβάλ που γίνονται και τις συναυλίες, τα θεάματα που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες και γενικότερα για την ψυχαγωγία τους. Επίσης, μεγάλη σημασία θα πρέπει να δώσουν οι αναγνώστες στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν, δίνοντας προτεραιότητα στον Παρθενώνα. Η περιοχή του Πειραιά με το λιμάνι μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη για τους τουρίστες, ενώ υπάρχουν και πολλές οργανωμένες ξεναγήσεις στην Αθήνα από διάφορα γραφεία που αναφέρονται στον οδηγό, όπως επίσης και κρουαζιέρες μονοήμερες στα νησιά της Αττικής (Αίγινα, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες.)

Σε κάποιο άλλο κομμάτι του οδηγού, υπάρχει ανάλυση ξεχωριστά για το κάθε νησί που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν οι τουρίστες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πληροφορίες για τα αξιοθέατα που υπάρχουν στο κάθε νησί, τα μέρη και τις παραλίες που απαραίτητα θα πρέπει να πάνε και κάποιες πληροφορίες για την μετακίνησή τους μέσα στα νησιά.

Κάποιοι ίσως ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποιες διαλέξεις ή κάποιες συνεδριάσεις που μπορεί να γίνονται κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς τους στην Αθήνα, ή ακόμα και να οργανώσουν κάποια σεμινάρια οι ίδιοι με τις επιχειρήσεις τους. Γι' αυτόν τον λόγο ο οδηγός περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία και τις αίθουσες στις οποίες μπορούν να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν μονοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά της Αττικής, με δικό τους σκάφος μπορούν να βρουν στον οδηγό εταιρίες και γραφεία από τα οποία μπορούν να νοικιάσουν τα σκάφη, τα ιστιοπλοϊκά και τα γιοτ. Επίσης, υπάρχουν τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι με τα λιμάνια και τις μαρίνες των νησιών , τα οποία θα φιλοξενήσουν τα σκάφη τους για κάμποσες ώρες ή και νύχτες.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι η διαμονή στην Αττική. Διευθύνσεις και τηλέφωνα ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών υπάρχουν μέσα στον οδηγό, όπως επίσης υπάρχουν και πληροφορίες για τα campings ή και τα δωμάτια που μπορούν να νοικιάσουν όσοι θέλουν. Οι πληροφορίες για την διαμονή αναφέρονται όχι μόνο στην πόλη της Αθήνας, αλλά και στα νησιά και γενικότερα στις περιοχές της Αττικής.

Οι επαγγελματίες μπορούν πολύ εύκολα να επικοινωνήσουν με τα τουριστικά πρακτορεία και τα γραφεία που υπάρχουν στην Αθήνα αλλά και εκτός Αθηνών, μιας και στις τελευταίες σελίδες υπάρχουν αναλυτικά τα τηλέφωνα, οι διευθύνσεις και τα e-mail τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024